Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκληρή επίθεση του προέδρου του ΕΛΚ στον Τσίπρα, «ψεύδεστε στο λαό σας»

Σκληρή επίθεση του προέδρου του ΕΛΚ στον Τσίπρα, «ψεύδεστε στο λαό σας»

Ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ στην Ευρωβουλή, κατηγορώντας τον έλληνα πρωθυπουργό πως «λέει ψέματα στο λαό του» και ότι «επιζητεί τη σύγκρουση, κι όχι το συμβιβασμό». «Κι άλλες χώρες μπορούν να κάνουν δημοψηφίσματα» είπε. Σκληρή κριτική και από τον αρχηγό των Φιλελεύθερων, Γκι Φερχόφστατ, που ρώτησε τον Τσίπρα αν θέλει να γίνει «ατύχημα που φτώχυνε τη χώρα ή μεταρρυθμιστής όπως ο Τρικούπης».

Ευθεία επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Μάνφρεντ Βέμπερ στην Ευρωβουλή, κατηγορώντας τον έλληνα πρωθυπουργό πως «λέει ψέματα στο λαό του» και ότι «επιζητεί τη σύγκρουση, κι όχι το συμβιβασμό».

Σκληρή κριτική άσκησε και ο αρχηγός των Φιλελεύθερων, Γκι Φερχόφστατ.

«Μιλάτε για αξιοπρέπεια» είπε ο Βέμπερ, λαμβάνοντας το λόγο στην Ολομέλεια μετά τον Αλέξη Τσίπρα. «Ξέρετε τι σημαίνει αξιοπρέπεια; Τιμιότητα; Είπατε ψέματα στους πολίτες σας, είπατε ότι η ΕΚΤ έκλεισε τις τράπεζες» συνέχισε απευθυνόμενος στον έλληνα πρωθυπουργό.

«Δεν λέτε την αλήθεια στους πολίτες σας. Σας συγχαίρουν οι εξτρεμιστές» είπε.

«Σε ορισμένα κράτη μέλη ο μισθός είναι μικρότερος από ότι στην Ελλάδα. Τι απαντάτε σε αυτούς τους λαούς;» συνέχισε ο Βέμπερ. «Άλλες χώρες έκαναν μεταρρυθμίσεις, η Λετονία το 2009 έκανε σκληρές μεταρρυθμίσεις χωρίς να καταφύγει σε δημοψήφισμα» είπε χαρακτηριστικά.

Φερχόφστατ: «Θα μείνετε στην ιστορία ως ατύχημα ή ως μεταρρυθμιστής;»

Σκληρά επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα ήταν και ο επικεφαλής της ομάδας των Φιλελεύθερων (ALDE) Γκι Φερχόφστατ, που κάλεσε την Αθήνα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και αναγνώρισε ότι «πρέπει να κάνουμε κάτι για το χρέος».

«Οι πιο αδύναμοι είναι αυτοί που θα υποστούν πλήγμα από το Grexit. Πρέπει να προχωρήσετε σε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων. Δεν φτάνει να πείτε ότι θέλετε να πατάξετε το πελατειακό κράτος. Είμαι έτοιμος να έρθω στην Αθήνα να συζητήσουμε συγκεκριμένες προτάσεις για νομοθεσία. Ήταν τυχαίοι οι διορισμοί δικών σας στελεχών στα υπουργεία;» ρώτησε.

«Η πολιτική ελίτ στη χώρα σας δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις αλλά δεν έχετε κάνει καμία. Είμαι εκνευρισμένος επειδή τα τελευταία πέντε χρόνια υπνοβατούσαμε προς το Grexit και τώρα πια τρέχουμε προς τα εκεί με τα μάτια ανοικτά ενώ χειροκροτούν οι ακραίοι» είπε.

«Κερδίσατε τις εκλογές και το δημοψήφισμα. Είστε ο μόνος πολιτικός που μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει. Πρέπει να κάνουμε κάτι και για το χρέος, θα το παραδεχθώ. Αλλά πρέπει εσείς να δείξετε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις».

«Πώς θέλετε να μείνετε στην Ιστορία; Ως ένα εκλογικό ατύχημα που έφερε την καταστροφή και φτώχυνε τη χώρα; Ή ως ένας επαναστάτης μεταρρυθμιστής, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος ή ο Χαρίλαος Τρικούπης;» ρώτησε χαρακτηριστικά.

«Το 80% του ελληνικού λαού θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη, δείξτε ότι είστε πραγματικός ηγέτης κι όχι ψευτοπροφήτης» τόνισε ο Φερχόφστατ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024