Δευτέρα 13 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Αποστάσεις κρατά ο Ολάντ από τη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας

Αποστάσεις κρατά ο Ολάντ από τη Μέρκελ στο θέμα της Ελλάδας

Έκκληση για άμεση συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σηματοδοτώντας την πρώτη σοβαρή απόκλιση από τη γερμανική πλευρά όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Είναι χρέος μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα… Εξαρτάται όμως και από εμάς», τόνισε προσθέτοντας ότι αυτή η ώρα δεν είναι και βέτο και «αμείλικτες δηλώσεις», αλλά για διάλογο. «Η στρατηγική Τσίπρα έσπασε τη γαλλογερμανική συμμαχία» αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Έκκληση για άμεση συμφωνία πριν από το δημοψήφισμα απηύθυνε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σηματοδοτώντας την πρώτη σοβαρή απόκλιση από τη γερμανική πλευρά όσον αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ απέκλεισε κατηγορηματικά την Τετάρτη συζήτηση για νέο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα πριν την ολοκλήρωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Από τη Λυών, όπου πρόκειται να παραβρεθεί σε συνέδριο για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ο Ολάντ εξέφρασε την άποψη ότι μία συμφωνία δεν μπορεί να περιμένει έως την Κυριακή και το δημοψήφισμα.

«Πάει καιρός που μιλάμε γι’ αυτή τη συμφωνία, ας γίνει!», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος φθάνοντας στη Λυών. «Είναι χρέος μας να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Αυτό εξαρτάται από την Ελλάδα… Εξαρτάται όμως και από εμάς», τόνισε προσθέτοντας ότι αυτή η ώρα δεν είναι και βέτο και «αμείλικτες δηλώσεις», αλλά για διάλογο.

«Η στρατηγική Τσίπρα έσπασε τη γαλλογερμανική συμμαχία» ανέφερε η γαλλική εφημερίδα Le Monde, λέγοντας ότι η συμμαχία αυτή ήταν φαινομενική. Ωστόσο, κοινή στάση φαίνεται να κράτησαν οι υπουργοί Οικονομικών στο Eurogroup της Τετάρτης που διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά.

Πάντως, η γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με τη Γαλλία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «δεν υπάρχει διαφορά απόψεων σχετικά με το ότι πρέπει κάποια στιγμή να μιλήσουμε ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Στίλερ ορίστηκε από την ΚΕΔ για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Τον Τομπίας Στίλερ όρισε η ΚΕΔ για το ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού κι ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την Τετάρτη (15/05, 20:00) – Ολλανδός στην Τούμπα και ο Σιδηρόπουλος στο Λαμίας – Άρης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Μαϊου 2024