Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ραχόι: Με «ναι» θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με άλλη κυβέρνηση

Ραχόι: Με «ναι» θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με άλλη κυβέρνηση

Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη θα σταλεί το μήνυμα ότι το κοινό νόμισμα είναι αναστρέψιμο και αυτή είναι η πλέον σοβαρή συνέπεια ενός Grexit, δηλώνει o Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος εντός Ισπανίας βρίσκεται αντιμέτωπος με την ανοδική πορεία του Podemos. Υπογραμμίζει ότι εάν το δημοψήφισμα διεξαχθεί και ο Αλέξης Τσίπρας το χάσει θα είναι θετική εξέλιξη για την Ελλάδα -«καθώς οι Έλληνες θα έχουν πει 'ναι', θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με μία άλλη κυβέρνηση».

Εάν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη θα σταλεί το μήνυμα ότι το κοινό νόμισμα είναι αναστρέψιμο και αυτή είναι η πλέον σοβαρή συνέπεια ενός Grexit, δηλώνει o Μαριάνο Ραχόι. Υπογραμμίζει ότι εάν το δημοψήφισμα διεξαχθεί και ο Αλέξης Τσίπρας το χάσει θα είναι θετική εξέλιξη για την Ελλάδα -«καθώς οι Έλληνες θα έχουν πει ‘ναι’, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε με μία άλλη κυβέρνηση».

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει πως ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος αντιμετωπίζει στη χώρα του την ανοδική πορεία ενός συμμάχου του Έλληνα πρωθυπουργού, του αριστερού κινήματος Podemos, είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης πoυ ζητεί ανοιχτά την απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία.

«Τι μπορεί να συμβεί αν η Ελλάδα βγει από ευρώ; Θα υπάρξει ένα αρνητικό μήνυμα ότι η ιδιότητα του μέλους της Ευρωζώνης είναι αναστρέψιμη. Ο κόσμος ίσως νομίσει ότι, εφόσον μια χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ, και άλλες μπορεί να το κάνουν στο μέλλον. Πιστεύω ότι αυτό είναι το πλέον σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει [από ένα Grexit]» δήλωσε ο Ραχόι σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) υπό τον Μαριάνο Ραχόι, το οποίο έχει εφαρμόσει αυστηρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμα της Ισπανίας αφότου ξέσπασε η κρίση στην Ευρωζώνη, υιοθέτησε σκληρή γραμμή κατά οιασδήποτε επιείκειας έναντι του ελληνικού χρέους.

Ο Ραχόι επισήμανε ότι τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνησή του τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έσωσαν την Ισπανία από την τύχη της Ελλάδας. «Παλέψαμε σκληρά για να αποφύγουμε ένα σχέδιο διάσωσης. Βλέποντας τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε ότι άξιζε τον κόπο» ανέφερε.

Μιλώντας για το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο συντηρητικός ηγέτης εκτίμησε ότι, «αν αυτό διεξαχθεί κι αν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το χάσει, θα είναι κάτι θετικό για την Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες θα έχουν πει ‘ναι’, θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ, και θα μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε με μια άλλη κυβέρνηση».

Στην αντίθετη περίπτωση, «πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα έχει άλλη εναλλακτική επιλογή παρά να βγει από το ευρώ» πρόσθεσε ο Ραχόι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024