Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισλαμιστής σαλαφιστής, γνωστός στις γαλλικές Αρχές ο δράστης της επίθεσης

Ισλαμιστής σαλαφιστής, γνωστός στις γαλλικές Αρχές ο δράστης της επίθεσης

Γεννημένος τον Μάρτιο του 1980 οργανωμένος σε ομάδα ισλαμιστών σαλαφιστών τουλάχιστον από το 2006, φέρεται πως είναι ο δράστης της επίθεσης στη βιομηχανική μονάδα υγραερίου στη Νοτιονατολική Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Monde, πρόκειται για τον Γιασίν Σαλχί, παλαιό γνώριμο των γαλλικών Αρχών και υπάλληλο του θύματος που βρέθηκε αποκεφαλισμένο στον τόπο της επίθεσης.

Γεννημένος τον Μάρτιο του 1980, οργανωμένος σε ομάδα ισλαμιστών σαλαφιστών τουλάχιστον από το 2006, φέρεται πως είναι ο δράστης της επίθεσης στη βιομηχανική μονάδα υγραερίου στη Νοτιονατολική Γαλλία. Σύμφωνα με πληροφορίες της Monde, πρόκειται για τον Γιασίν Σαλχί (βάσει της ταυτότητας που ο ίδιος έδωσε), παλαιό γνώριμο των γαλλικών Αρχών και υπάλληλο του θύματος που βρέθηκε αποκεφαλισμένο στον τόπο της επίθεσης.

Η ταυτότητά του μένει να επιβεβαιωθεί, επισήμανε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, αν και όλα δείχνουν ότι όντως πρόκειται για τον Σαλχί. «Πρόκειται για άνθρωπο ο οποίος βρισκόταν υπό έρευνα για ριζοσπαστικοποίηση. Η έρευνα ωστόσο διακόπηκε το 2008. Δεν έχει ποινικό μητρώο», υπογράμμισε ο Καζνέβ, συγχαίροντας τον πυροσβέστη που τον συνέλαβε.

Το 2012 ένας άνδρας με το όνομα Γιασίν Σαλχί, ο οποίος έχει κατονομαστεί ως ο δράστης της επίθεσης, φέρεται ότι είχε επιτεθεί φραστικά σε εβραίο έφηβο, πάνω σε τρένο που εκτελούσε τη διαδρομή Τουλούζη – Λυών.

Σύμφωνα με έκθεση της Εβραϊκής Τηλεγραφικής Υπηρεσίας (JTA), ο Σαλχί και ένας ακόμη άνδρας (αμφότεροι βορειοαφρικανικής καταγωγής), είχαν επίσης πιαστεί στα χέρια με τον εβραίο έφηβο. Η υπόθεση είχε διερευνηθεί τότε από τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές. Δεν είναι σαφές εάν έφθασε στις δικαστικές αίθουσες.

Ο 35χρονος Σαλχί, ο οποίος σύμφωνα με το Reuters εργαζόταν ως αυτοκινητιστής, έμενε σε προάστιο της Λυών μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του και εργαζόταν για λογαριασμό του θύματος,διευθυντή εταιρείας μεταφορών. Οι γείτονες τού δράστη μιλούν στη Monde για «μία διακριτική οικογένεια», ενώ αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη και μάλιστα την περίοδο της νηστείας του Ραμαζανιού.

Επιμέλεια: Μάρω Βακαλοπούλου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 10 πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο: Πέμπτος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι αθλητές στον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του αμερικανικού περιοδικού Forbes, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι πολύ ψηλά στη λίστα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024