Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Να βρεθεί λύση για την Ελλάδα ζητούν Ολάντ - Ρέντσι

Να βρεθεί λύση για την Ελλάδα ζητούν Ολάντ – Ρέντσι

Την επιθυμία τους να βρεθεί λύση για την Ελλάδα εξέφρασαν ο γάλλος πρόεδρος και ο ιταλός πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχαν στο Μιλάνο. «Δεν μπορεί να χαθεί ούτε ένα λεπτό για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ματέο Ρέντσι.

Την επιθυμία τους να βρεθεί λύση για την Ελλάδα εξέφρασαν ο γάλλος πρόεδρος και ο ιταλός πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχαν στο Μιλάνο.

«Δεν μπορεί να χαθεί ούτε ένα λεπτό για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ματέο Ρέντσι.

Ο γάλλος πρόεδρος είπε: «Υπάρχει η αρχή της αλληλεγγύης και της ευθύνης. Δεν ευθύνεται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα αλλά πρέπει να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κατάσταση αυτή».

«Σε ότι αφορά την αλληλεγγύη πρόκειται για αρχή της Ευρωζώνης, βάσει της οποίας παρασχέθηκε και παρέχεται στήριξη στην Ελλάδα για να μείνει στην Ευρωζώνη. Τι θέλουν να πουν Ιταλία και Γαλλία; Ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο. Οι συζητήσεις για την Ελλάδα πρέπει να συνεχισθούν σήμερα και αύριο» είπε ο γάλλος πρόεδρος.

«Την Δευτέρα και την Πέμπτη έχουμε δυο Συνόδους Κορυφής και τα σημεία αναφοράς πρέπει να είναι οι ευρωπαϊκές αρχές, αλλά και το να μπορέσει η Ελλάδα να λάβει τις χρηματοδοτήσεις που αναμένει» τόνισε ο Ολάντ.

Ο γάλλος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα κατέθιεσε τις προτάσεις της. «Η Ελλάδα έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και νομίζω και στους θεσμούς -στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα- τις νέες τις προτάσεις» είπε ο Ολάντ. Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι ορισμένες χώρες μπορεί να έχουν αντίγραφο των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης, οι θεσμοί θα είναι αυτοί που θα πραγματοποιήσουν τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο ιταλός πρωθυπουργός είπε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι πρέπει να προσφερθεί λύση που να επιτρέψει στην Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ».

Και συμπλήρωσε: «Είναι βασικής σημασίας να εργασθούν για αυτό και οι Έλληνες. Στην κυβέρνησή τους, στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δείχνουμε όλη μας την καλή διάθεση, την συνεργασία μας, αλλά για να επιτευχθεί συμφωνία χρειάζεται η καλή διάθεση και των δυο πλευρών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League ο φανταστικός Ελ Κααμπί! (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ στον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα και ανακηρύχθηκε MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League από τη UEFA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024