Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νεκρός ο δράστης που έσπειρε τον πανικό στο Ντάλας

Νεκρός ο δράστης που έσπειρε τον πανικό στο Ντάλας

Νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή έπεσε ο δράστης της επίθεσης κατά του αρχηγείου της αστυνομίας του Ντάλας. Ο άνδρας γάζωσε με σφαίρες το αρχηγείο της αστυνομίας του Ντάλας, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, πριν πέσει νεκρός, ενώ είχε τοποθετήσει και εκρηκτικούς μηχανισμούς. Η αστυνομία αποκλείει το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.


Νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή έπεσε ο δράστης της επίθεσης κατά του αρχηγείου της αστυνομίας του Ντάλας.

Η ταυτότητα του άνδρα που παρουσιάστηκε ως Τζέιμς Μπούλγουερ, δεν επιβεβαιώθηκε. Ο άνδρας γάζωσε με σφαίρες το αρχηγείο της αστυνομίας του Ντάλας, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά του σκοπευτή.

Νωρίτερα, η αστυνομία εντόπισε τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς, τους οποίους ο δράστης απειλούσε να χρησιμοποιήσει.

Μερικές ώρες μετά την εξουδετέρωση του δράστη, η αστυνομία επιχείρησε με ρομπότ να καθαρίσει το βαν στο οποίο είχε ταμπουρωθεί ο ένοπλος. Το βαν έπιασε φωτιά, ενώ ακούστηκαν μικροεκρήξεις.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, ο οποίος νωρίτερα απέκλεισε το ενδεχόμενο για τρομοκρατική επίθεση.

«Αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε καμιά σχέση ανάμεσα στην τρομοκρατία και το άτομο αυτό» τόνισε.


Η αστυνομία θεωρεί πως ο ύποπτος πραγματοποίησε μόνος του την επίθεση, ενώ ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες είχαν κάνει λόγο αρχικά για τέσσερις δράστες.

Το χρονικό της επίθεσης

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου επικρατούσε πανικός στο Ντάλας έπειτα από πυροβολισμούς, οι οποίοι φέρονται ότι προέρχονταν από βαν παρκαρισμένο έξω από το αρχηγείο της Αστυνομίας, όπου βρέθηκε επίσης εκρηκτικός μηχανισμός.

«Αυτό που πιστεύουμε είναι ότι ο ύποπτος αυτός πυροβόλησε από πολλά διαφορετικά σημεία εναντίον της έδρας της αστυνομίας και οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον ίδιο ύποπτο από διαφορετικές γωνίες» εξήγησε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Συνολικά, οι αστυνομικοί εντόπισαν τέσσερα ύποπτα πακέτα πέριξ του Αρχηγείου. Ο πρώτος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος είχε τοποθετηθεί κάτω από όχημα της Αστυνομίας, έχει απενεργοποιηθεί. Ένας ακόμη εξερράγη την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τον απομακρύνουν.

Μετά τους πυροβολισμούς ακολούθησε επιχείρηση καταδίωξης του βαν από αστυνομικά οχήματα. Ο δράστης παρέμενε οχυρωμένος μέσα στο βαν, το οποίο έχει παρκάρει στο γκαράζ εστιατορίου φαστ-φουντ, στην πόλη Χάτσινς, 16 χλμ. νότια του Ντάλας, όπου σημειώθηκε νέα ανταλλαγή πυρών. Ο δράστης βρισκόταν για ώρες σε διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας, ο ύποπτος είχε πει ότι η Αστυνομία πήρε τον γιο του και τον κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτης. Στη συνέχεια απείλησε ότι «θα ανατινάξει τους πάντες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024