Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το ελληνικό ζήτημα στο «μενού» της συνάντησης Ομπάμα - Μέρκελ

Το ελληνικό ζήτημα στο «μενού» της συνάντησης Ομπάμα – Μέρκελ

Στο «μενού» της διμερούς συνάντησης που θα έχουν Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη Βαυαρία, αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό ζήτημα. Ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει να ξεκινήσει νέα προσπάθεια για την επίτευξη συμφωνίας.

Στο «μενού» της διμερούς συνάντησης που θα έχουν Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ την Κυριακή, πριν από την Σύνοδο Κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη Βαυαρία, αναμένεται να βρεθεί, μεταξύ άλλων, και το ελληνικό ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από την γερμανίδα καγκελάριο να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια για να επιτευχθεί συμφωνία, καθώς η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ενδεχόμενο Grexit αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Ομπάμα αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τη γερμανίδα καγκελάριο και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για την ανάγκη μιας συμφωνίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, το μήνυμα της Ουάσινγκτον προς την Ευρώπη και την Αθήνα θα είναι να σταματήσουν οι πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε ένα συμφωνημένο κείμενο το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα, πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης είπε στο Mega ότι όταν επηρεάζεται η παγκόσμια οικονομία «δεν είναι μέρος κανενός παιχνιδιού και οπωσδήποτε κανενός πολιτικού παιχνιδιού».

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν εμφανίζεται αισιόδοξη και αναγνωρίζει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, τονίζει ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα, ο Ομπάμα αναμένεται να ζητήσει ρεαλισμό από τη Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση, αλλά προκαλεί και άλλα προβλήματα.

Επισήμως, η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει πει εάν η Ελλάδα θα συζητηθεί στη διμερή Μέρκελ – Ομπάμα και περιορίστηκε να σημειώσει ότι οι δύο ηγέτες θα συνομιλήσουν για τις «κοινές προκλήσεις» που αντιμετωπίζουν.

Εκτός από την Ελλάδα, ο αμερικανός πρόεδρος και η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας, καθώς και την διατλαντική εμπορική συμφωνία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024