Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κομισιόν υπερασπίζεται το «χαλαρό» στυλ του Γιούνκερ στην Ρίγα

Η Κομισιόν υπερασπίζεται το «χαλαρό» στυλ του Γιούνκερ στην Ρίγα

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίστηκε το «χαλαρό» στυλ του προέδρου της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα υποδέχθηκε με πειράγματα και οικειότητα τους ευρωπαίους ηγέτες. Σχετικά με την προσφώνηση «μεγάλος δικτάτορας» που απηύθυνε στον ούγγρο πρωθυπουργό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς θύμισε ότι ο Ορμπάν απάντησε προσφωνώντας τον Γιούνκερ «Μεγάλο Δούκα».

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υπερασπίστηκε το «χαλαρό» στυλ του προέδρου της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα υποδέχθηκε με πειράγματα και οικειότητα τους ευρωπαίους ηγέτες.

Ο Γιούνκερ «είναι γνωστός για το άκρως ανεπίσημο και πολύ συχνά χαλαρό στυλ του» επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η δήλωση αυτή έκανε τους δημοσιογράφους που παρευρίσκονταν στην αίθουσα τύπου της Κομισιόν να ξεσπάσουν σε δυνατά γέλια.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Γιούνκερ προσφώνησε τον ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν ως «μεγάλο δικτάτορα».

Ο χαιρετισμός του Γιούνκερ προς τον Ορμπάν ήταν μια «διασκεδαστική στιγμή κατά τη διάρκεια μιας πολύ μακράς και βαρετής τελετής υποδοχής», είπε ο κ. Σχοινάς.

Ο 60χρονος Γιούνκερ «είναι στα πολιτικά πράγματα εδώ και 35 χρόνια και έχει διατελέσει πρωθυπουργός (του Λουξεμβούργου) για ένα διάστημα 19 ετών. Γνωρίζει πολύ καλά όλους τους (Ευρωπαίους) ηγέτες» με τους οποίους «διατηρεί σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης» προσέθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο Ορμπάν απάντησε προσφωνώντας τον Γιούνκερ «Μεγάλο Δούκα».

Αρνήθηκε, πάντως, να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την εκτίμηση που τρέφει ο Γιούνκερ προς την πολιτική που ασκεί ο Ορμπάν, ο οποίος έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Ευρώπη, έχοντας ταχθεί υπέρ της επανέναρξης της συζήτησης σχετικά με την επιβολή της θανατικής ποινής.

Εκτός από την προσφώνηση προς τον Ορμπάν, ο Γιούνκερ φρόντισε να αστειευτεί με όλους σχεδόν τους ευρωπαίους ηγέτες: Έδωσε ένα μικρό χαστουκάκι στο μάγουλο του επικεφαλής της διπλωματίας του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, φίλησε στο κεφάλι τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής προσέφερε την γραβάτα του στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πολλές φορές ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ διερωτήθηκε φωναχτά ποιος ήταν ο προσκεκλημένος του και κατήγγειλε ότι χάνει τον χρόνο του όταν ακολουθεί κατά γράμμα το πρωτόκολλο.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι γνωστός για το χιούμορ του, το οποίο χρησιμοποιεί με επιτυχία για να συμβιβάσει τις θέσεις μεταξύ των Ευρωπαίων.

Ωστόσο η άνετη συμπεριφορά του αποτελεί και τον λόγο που έχει κατηγορηθεί για μία ροπή προς το αλκοόλ, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024