Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ιράκ ξεκίνησε επιχείρηση για ανακατάληψη της επαρχίας Ανμπάρ

Το Ιράκ ξεκίνησε επιχείρηση για ανακατάληψη της επαρχίας Ανμπάρ

Ο ιρακινός στρατός, με την υποστήριξη των μαχητών από τις σουνιτικές φυλές και τις σιιτικές πολιτοφυλακές, ξεκίνησε την Τρίτη επιχείρηση για ανακατάληψη της επαρχίας Ανμπάρ λίγες ημέρες μετά την κατάληψη της πρωτεύουσάς του, Ραμάντι. Οι ιρακινές δυνάμεις είχαν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων από τον αμερικανό υπουργό Άμυνας για «έλλειψη θέλησης να πολεμήσουν».

Ο ιρακινός στρατός, με την υποστήριξη των μαχητών από τις σουνιτικές φυλές και τις σιιτικές πολιτοφυλακές, ξεκίνησε την Τρίτη επιχείρηση για ανακατάληψη της επαρχίας Ανμπάρ λίγες ημέρες μετά την κατάληψη της πρωτεύουσάς του, Ραμάντι.

Η ανακοίνωση έγινε διά της ιρακινής τηλεόρασης, χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι ιρακινές δυνάμεις είχαν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων από τον αμερικανό υπουργό Άμυνας για «έλλειψη θέλησης να πολεμήσουν».

H επαρχία Ανμπάρ καλύπτει το μεγαλύτερο τμήμα του δυτικού Ιράκ και τη μεθόριο με τη Συρία -στα ανατολικά της οποίας η τζιχαντιστική ISIS έχει επίσης επεκτείνει τον έλεγχό της, ελέχοντας πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Η ISIS είχε καταλάβει σημαντικά τμήματα της επαρχίας στην προέλασή της πέρυσι, αλλά η πρόσφατη κατάληψη του Ραμάντι ήταν ισχυρότατο πλήγμα και στη Βαγδάτη αλλά και στην στρατηγική των ΗΠΑ για καταπολέμηση των τζιχαντιστών, η οποία επικεντρώνεται σε αεροπορικές επιδρομές και «επιμελητειακή υποστήριξη» δυνάμεων στο έδαφος του Ιράκ.

Με το Ραμάντι, οι τζιχαντιστές δεν επέκτειναν μόνο την περιοχή που ελέγχουν πιο κοντά στη Βαγδάτη αλλά πήραν και μεγάλα αποθέματα οπλισμού από τις ιρακινές δυνάμεις που εγκατέλειψαν την πόλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024