Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάμερον: Περιοδεία στην Ευρώπη για τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ

Κάμερον: Περιοδεία στην Ευρώπη για τις μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ έξω από το Λονδίνο για να συζητήσουν πώς μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και ποια θα είναι η σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Προς το τέλος της εβδομάδας έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει τις προτάσεις του με τους ομολόγους του της Δανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Πολωνία και της Γερμανίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ έξω από το Λονδίνο για να συζητήσουν πώς μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη και ποια θα είναι η σχέση της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι κάτοικοι της Βρετανίας δεν είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση ως έχει και πιστεύουν ότι η ΕΕ χρειάζεται να αλλάξει για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανησυχίες τους» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ο Γιούνκερ επανέλαβε ότι προτίθεται να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης, ενώ και οι δύο συμφώνησαν πως χρειάζονται περαιτέρω συνομιλίες.

Η καμπάνια του Κάμερον πριν τις εκλογές στις αρχές Μαΐου συμπεριλάμβανε την υπόσχεση ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον ρόλο της Βρετανίας στην Ευρώπη και ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα διεξάγει δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός ξεκίνησε τις ομιλίες επί του θέματος της μεταρρύθμισης της ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής στη Λετονία, με ηγέτες κρατών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, προσδοκώντας ότι μπορεί να αποσπάσει παραχωρήσεις, όσο δύσκολο και αν είναι κάτι τέτοιο.

Ένα από τα θέματα που διαπραγματεύεται αφορά στις αλλαγές των κανόνων για την χορήγηση κοινωνικών παροχών, ιδιαίτερα σε μετανάστες από άλλες χώρες της ΕΕ που αναζητούν δουλειά στη Βρετανία.

Προς το τέλος της εβδομάδας έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί πέντε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για να συζητήσει τις προτάσεις του με τους ομολόγους του της Δανίας, της Ολλανδίας, της Γαλλίας, της Πολωνία και της Γερμανίας.

Επίσης, σκοπεύει να μιλήσει ξεχωριστά με κάθε ηγέτη των 27 χωρών-μελών της ΕΕ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί στο τέλος Ιουνίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024