Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Δεχόμαστε οργανωμένη επίθεση»  - Μαχητικά αεροσκάφη περιπολούν τον ουρανό

«Δεχόμαστε οργανωμένη επίθεση» – Μαχητικά αεροσκάφη περιπολούν τον ουρανό

Εκτός ελέγχου βρίσκεται το απόγευμα της Τρίτης η κατάσταση στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα σε κυβερνητικά και άλλα κτίρια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί και τραυματίες είναι τόσοι πολλοί που οι υπηρεσίες αδυνατούν να ολοκληρώσουν την καταμέτρηση.

34

Εκτός ελέγχου βρίσκεται το απόγευμα της Τρίτης η κατάσταση στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα σε κυβερνητικά και άλλα κτίρια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι οι νεκροί και τραυματίες είναι τόσοι πολλοί που οι υπηρεσίες αδυνατούν να ολοκληρώσουν την καταμέτρηση.

Μετά τα «δίδυμα» και το Πεντάγωνο, παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στο κτίριο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καπνοί στο Καπιτώλιο και αεροσκάφος συνετρίβη στη δυτική Πενσιλβάνια, ΝΑ του Πίτσμπουργκ.


Παρακολουθείται δε δεύτερο αεροπλάνο, στο οποίο εκδηλώθηκε αεροπειρατεία και κατευθύνεται στην Ουάσινγκτον, ενώ μαχητικά περιπολούν στον αέρα και τόσο η American Airlines όσο και η United γνωστοποίησαν ότι «έχασαν» από δύο αεροσκάφη.


Αυτόπτες μάρτυρες δήλωναν ότι άνθρωποι πηδούσαν μέσα από τις φλόγες που κατέτρωγαν τους ουρανοξύστες, και σώματα «προσγειώνονταν» στο έδαφος. Τα σωστικά συνεργεία μιλούν για τόσους πολλούς νεκρούς και τραυματίες που δεν μπορούν να τους μετρήσουν.


Οι πληροφορίες από τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στα «δίδυμα» κτίρια εργάζονται 50.000(!) άνθρωποι, κάτι που μετατρέπει τις σημερινές επιθέσεις σε πρωτοφανή τραγωδία.


Ο πανικός κυριαρχεί αυτή την ώρα σε όλη τη χώρα, αφού κυβερνητικοί και άλλοι αξιωματούχοι μιλούν για οργανωμένη επίθεση εναντίον των ΗΠΑ. Η αμηχανία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, «επισήμων» και μη, αφού η μοναδική υπερδύναμη του πλανήτη δείχνει ανυπεράσπιστη μπροστά στον «αόρατο» εχθρό και την τρομοκρατία. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι, διέταξε την εκκένωση μεγάλου τμήματος του Μανχάταν.


Σύμφωνα με τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, κατέρρευσε το ένα από τα «δίδυμα» κτίρια και λίγο αργότερα νέα έκρηξη σημειώθηκε στο δεύτερο κτίριο, το οποίο φλεγόταν. Στη συνέχεια κατέρρευσε και αυτό μπροστά στα έντρομα μάτια των Νεοϋορκέζων. Λίγο αργότερα, τμήμα του κτιρίου του Πενταγώνου κατέρρευσε σαν να ήταν από χαρτί.


Όλες οι πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ θα κατευθυνθούν στον Καναδά, αφού απαγορεύτηκαν οι προσγειώσεις και οι απογειώσεις από όλα τα αμερικανικά αεροδρόμια. Η αεροπορική εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε ότι «έχασε» δύο αεροσκάφη της που μετέφεραν συνολικά 156 ανθρώπους.


Από το Λονδίνο ανακοινώθηκε ότι η British Airways ακύρωσε όλες τις πτήσεις της προς τις ΗΠΑ. «Ορισμένα αεροσκάφη των Βρετανικών Αερογραμμών που βρίσκονταν καθ οδόν προς τις ΗΠΑ πρόκειται να προσγειωθούν σε άλλα κοντινότερα αεροδρόμια. Πoλλά αεροσκάφη που ήταν κοντά στη Βρετανία, επιστρέφουν στα βρετανικά αεροδρόμια».


«Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την τρομοκρατία, τους τρομοκράτες, ανθρώπους που δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, που πιστεύουν ότι με την καταστροφή κτιρίων και τη δολοφονία ανθρώπων μπορούν να πετύχουν έναν πολιτικό σκοπό» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αμερικανού ΥΠΕΞ, Κόλιν Πάουελ, που επιστρέφει εκτάκτως από το Περού στις ΗΠΑ.


«Μπορεί να καταστρέψουν κτίρια, να σκοτώσουν ανθρώπους· εμείς θα λυπηθούμε από την τραγωδία, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να σκοτώσουν το πνεύμα της δημοκρατίας. Διαβεβαιώνουμε ότι η αμερική θα αντιμετωπίσει αυτή την τραγωδία και θα φέρει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη» προσέθεσε.
Και κατέληξε: «Να είστε βέβαιοι πως όσο φρικτή κι αν είναι αυτή η ημέρα για εμάς, θα την ξεπεράσουμε γιατί είμαστε ένα ισχυρό κράτος που πιστεύει στον εαυτό του».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024