Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουδέν νεότερον για τα θύματα, δηλώνει ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης - Σε κατάσταση πολιορκίας οι ΗΠΑ

Ουδέν νεότερον για τα θύματα, δηλώνει ο δήμαρχος της Ν. Υόρκης – Σε κατάσταση πολιορκίας οι ΗΠΑ

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ανακοινωθεί ο αριθμός θυμάτων των σημερινών τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των ΗΠΑ προτού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες, ή και περισσότερες, δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Εν τω μεταξύ, αμερικανικά αεροπλανοφόρα διατάχθηκαν να επιστρέψουν, επειδή υπάρχει ο φόβος για νέες επιθέσεις.

25

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ανακοινωθεί ο αριθμός θυμάτων των σημερινών τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των ΗΠΑ προτού περάσουν τουλάχιστον 24 ώρες, ή και περισσότερες, δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Εν τω μεταξύ, αμερικανικά αεροπλανοφόρα διατάχθηκαν να επιστρέψουν, επειδή υπάρχει ο φόβος για νέες επιθέσεις.

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου έπειτα από το διπλό χτύπημα στα «δίδυμα»
κτίρια του World Trade Center ο Τζουλιάνι είπε: «Ο αριθμός των θυμάτων θα είναι
τεράστιος. Ωστόσο, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τα θύματα πριν από αύριο ή ακόμα και αργότερα».

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουν σκοτωθεί και πολλοί αστυνομικοί και
πυροσβέστες» πρόσθεσε ο δήμαρχος -η κατάρρευση των κτιρίων δεν
έγινε αμέσως με τις επιθέσεις και στο μεσοδιάστημα έσπευσαν εκεί πολλοί
αστυνομικοί και πυροσβέστες.

Καταλήγοντας, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι περισσότερα από δύο χιλιάδες μέλη σωστικών συνεργείων βρίσκονται στην περιοχή, όπου έχουν σωριαστεί οι
«δίδυμοι» ουρανοξύστες.

Ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Τζορτζ Πατάκις, όπως και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των νοσοκομειακών συγκροτημάτων της περιοχής, υπογραμμίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων της πρωτοφανούς συντονισμένης τρομοκρατικής επίθεσης, που ισοπέδωσε τα «δίδυμα» κτίρια του World Trade Center στην κάτω πλευρά του Μανχάταν, θα είναι «τρομερός με χιλιάδες νεκρούς».

Εξάλλου, το κτίριο επτά του συγκροτήματος του World Trade Center κατέρρευσε, καθώς είχε υποστεί σημαντικές ζημιές από τη σημερινή επίθεση.

«Όλες οι αμερικανικές δυνάμεις ανά τον κόσμο έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον» δήλωσε ο ναύαρχος Κρεγκ Κουίγκλει από το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά κανάλια κάνουν λόγο για «εθνική τραγωδία» και «εγχώριο Περλ Χάρμπορ» και επικρίνουν τον πρόεδρο Μπους, ο οποίος αντί να σπεύσει στην Ουάσινγκτον, προτίμησε να απευθύνει στον αμερικανικό λαό «δύο όχι ιδιαίτερα αρχηγικά καθησυχαστικά λόγια» από τη Λουιζιάνα, μετά τον τερματισμό της περιοδείας του στη Φλόριντα.

Χαρακτηρίζουν τα σημερινά γεγονότα «το ξεκίνημα ενός πολέμου, που η μοναδική υπερδύναμη του κόσμου με τα τεράστια τεχνολογικά και οικονομικά μέσα που διαθέτει δεν κατάφερε να προλάβει». Και καταλήγουν ότι ακόμη και αν δεν σημειωθούν άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα, η ζωή στη Νέα Υόρκη και σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια θα αλλάξει ριζικά, καθώς κύριος στόχος της κυβέρνησης αλλά και του απλού πολίτη θα είναι στο εξής η τιμωρία των υπευθύνων.

Λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος έφτασε στην έδρα της Στρατηγικής Αεροπορικής Διοίκησης (NORAD) στη Νεμπράσκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπους προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος, σκοπεύει να συγκαλέσει επείγουσα σύσκεψη των ανώτερων συμβούλων του σε θέματα ασφαλείας μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Ο πρόεδρος πήγε προληπτικά στη Νεμπράσκα. Θα συγκαλέσει σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC) μέσω τηλεδιάσκεψης από την αεροπορική βάση» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σκοτ Μακλέλαν, ο οποίος παρέμεινε στη Φλόριντα μετά την αναχώρηση του Μπους. Αργότερα μεταδώθηκε η πληροφορία ότι επιτέλους ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναχώρησε για την Ουάσινγκτον.

Εν τω μεταξύ, τα υπόλοιπα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη είναι ασφαλή και έδωσαν αναφορά ότι βρίσκονται στο έδαφος, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ.

Ανησυχία στη Βρετανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματούν όλες οι πολιτικές πτήσεις πάνω από το κεντρικό Λονδίνο, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι η Βρετανία βρίσκεται στο πλευρό της Ουάσινγκτον.

Ο Μπλερ ανακοίνωσε το μέτρο αυτό μετά το τέλος της ανωτάτου επιπέδου σύσκεψης ασφαλείας που ασχολήθηκε με τις σημερινές επιθέσεις κατά των ΗΠΑ. «Οι πτήσεις, που η πορεία τους περνά πάνω από το κεντρικό Λονδίνο, αλλάζουν ώστε να μην πετούν αεροπλάνα πάνω από την πρωτεύουσα. Παράλληλα, τα μέτρα ασφαλείας σε όλα τα κυβερνητικά κτίρια του Λονδίνου αυξάνονται σε ύψιστο βαθμό» τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός μετά το τέλος της σύσκεψης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024