Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χιλιάδες νεκροί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις ΗΠΑ - Προσπάθειες για ανεύρεση επιζώντων

Χιλιάδες νεκροί από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις ΗΠΑ – Προσπάθειες για ανεύρεση επιζώντων

Το μέγεθος της καταστροφής από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις ΗΠΑ αρχίζει να γίνεται σιγά σιγά ορατό. Περισσότεροι από 800 νεκροί αναφέρονται μόνο στο Πεντάγωνο. Τριακόσιοι πυροσβέστες εικάζεται ότι σκοτώθηκαν την ώρα που έσπευσαν στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου. Μοναδική αχτίδα ελπίδας οι έξι επιζώντες που βγήκαν από τα συντρίμμια των «δίδυμων» πύργων...

31

Το μέγεθος της καταστροφής από τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στις ΗΠΑ αρχίζει να γίνεται σιγά σιγά ορατό. Περισσότεροι από 800 νεκροί αναφέρονται μόνο στο Πεντάγωνο. Τριακόσιοι πυροσβέστες εικάζεται ότι σκοτώθηκαν την ώρα που έσπευσαν στο Κέντρο Παγκόσμιου Εμπορίου. Μοναδική αχτίδα ελπίδας οι έξι επιζώντες που βγήκαν από τα συντρίμμια των «δίδυμων» πύργων…

Τα θύματα από τη συντριβή αεροσκάφους στο Πεντάγωνο «δεν θα είναι λίγα» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ. Λίγο αργότερα διαβεβαίωνε πάντως ότι παρά τις σημαντικές υλικές ζημιές που έχει υποστεί το Πεντάγωνο, οι υπηρεσίες του θα λειτουργήσουν κανονικά την Τετάρτη. Οι αμερικανικές Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο τελικός αριθμός των θυμάτων θα ανέρχεται σε χιλιάδες…


«Η φωτιά δεν έχει σβήσει ακόμη. Τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούν να μπουν στο εσωτερικό, όσο μαίνονται ακόμη οι φλόγες» ανέφερε ένας αστυνομικός. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν ότι περισσότερα από 800 άτομα αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκρά.


Στη Νέα Υόρκη, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν προσπάθειες για την ανεύρεση επιζώντων, καθώς πιστεύεται ότι ορισμένοι από τους χιλιάδες ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα ερείπια του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου ενδέχεται να είναι ακόμη ζωντανοί.


Η εικασία αυτή ενισχύθηκε από το γεγονός ότι δύο άτομα βγήκαν ζωντανά από τα συντρίμμια, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι. Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πυροσβεστικής, Τόμας βαν Έσεν, περισσότεροι από 300 πυροσβέστες, που είχαν σπεύσει στο σημείο της επίθεσης, εξακολουθούν να αγνοούνται.


Ο αμερικανικός στόλος διέθεσε ήδη δύο αεροπλανοφόρα στα ανοιχτά των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, για την παροχή αντιαεροπορικής άμυνας στη Νέα Υόρκη και στην Ουάσιγκτον, ενώ τα αμερικανικά στρατεύματα ανά τον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.


Πράξη πολέμου συνιστούν οι επιθέσεις για τους Αμερικανούς


Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας USA Today και του CNN δείχνει ότι για το 86% των Αμερικανών τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον αποτελούν πράξη πολέμου.


Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς (ποσοστό 55%) πιστεύουν ότι οι χθεσινές επιθέσεις σηματοδοτούν την απαρχή μιας έντονης τρομοκρατικής εκστρατείας εναντίον των ΗΠΑ, η οποία προβλέπουν ότι θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες.


Η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τρέφει μεγάλη (45%), ή σχετική εμπιστοσύνη (33%) στην ικανότητα του προέδρου Μπους να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ενώ μόνο το 7% εκφράζει την πλήρη δυσπιστία του στον πρόεδρο.


Πάντως, το 22% εκτιμά πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να προβούν αμέσως σε επιθέσεις για αντίποινα στα τρομοκρατικά χτυπήματα. Οι περισσότεροι (71%) θεωρούν ότι θα ήταν καλύτερο να αναμένουν και να εντοπίσουν τους υπευθύνους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024