Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δικαιοσύνη και εκδίκηση ζητούν οι περισσότερες αμερικανικές εφημερίδες

Δικαιοσύνη και εκδίκηση ζητούν οι περισσότερες αμερικανικές εφημερίδες

«Σε κατάσταση πολέμου έναντι ενός εχθρού που αναγνωρίζεται δύσκολα» βρίσκονται οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των περισσότερων αμερικανικών εφημεριδών, μια ημέρα μετά τα πρωτοφανή τρομοκρατικά χτυπήματα που έσπειραν τον πανικό στους Αμερικανούς πολίτες.

38

«Σε κατάσταση πολέμου έναντι ενός εχθρού που αναγνωρίζεται δύσκολα» βρίσκονται οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των περισσότερων αμερικανικών εφημεριδών, μια ημέρα μετά τα πρωτοφανή τρομοκρατικά χτυπήματα που έσπειραν τον πανικό στους Αμερικανούς πολίτες.

«Ολόκληρο το έθνος και -μέχρι ενός βαθμού- ο κόσμος ολόκληρος βρέθηκε σε κατάσταση σοκ, καθώς έβλεπε τα αεροπλάνα, στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία, να κάνουν βουτιά πάνω σε κτίρια-σύμβολα της οικονομικής και στρατιωτικής κυριαρχίας των ΗΠΑ» αναφέρει στο άρθρο της η εφημερίδα New York Times.


«Τα λόγια ήταν πολύ λίγα για να περιγράψουν τον τρόμο που ένιωσαν χιλιάδες άνθρωποι εκείνες τις στιγμές […]. Χωρίς αμφιβολία, όμως, το ηθικό των πολιτών θα αναπτερωθεί. Αλλά ο κ. Μπους είναι εκείνος που πρέπει να αποφασίσει πώς και ποιον πρέπει να εκδικηθεί» συνεχίζει το άρθρο της εφημερίδας.


«Τα κτίρια κατέρρευσαν. Η δημοκρατία παραμένει» αναφέρεται στο κύριο άρθρο της εφημερίδας Los Angeles Times. «Η τραγωδία ξεδιπλώθηκε σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, προσφέροντας στον κόσμο ένα μάθημα θάρρους και αποφασιστικότητας. Οι διασώστες μπήκαν στα υπό κατάρρευση κτίρια. Η αστυνομία αψήφησε τα συντρίμμια που έπεφταν για να προσφέρει βοήθεια στους τραυματίες […]. Μία διαβολική δύναμη επιτέθηκε. Οι άνθρωποι αντιστάθηκαν στην επίθεση. Για μια γενιά νέων ανθρώπων, η επίθεση θα είναι το δικό τους Περλ Χάρμπορ, η δική τους δολοφονία του Κένεντι» αναφέρεται στο ίδιο άρθρο.


«Ετοιμοπόλεμοι»


Συχνές είναι στα άρθρα οι συγκρίσεις των χθεσινών επιθέσεων με εκείνη του Περλ Χάρμπορ. «Στο Περλ Χάρμπορ γνωρίζαμε τους εχθρούς μας. Αυτήν τη φορά όχι. Όχι ακόμη» υπογραμμίζει η Washington Post και προσθέτει ότι «η επίθεση του Περλ Χάρμπορ είχε στόχο στρατιωτικές δυνάμεις και όχι πολίτες». Σε άλλο σημείο του άρθρου της εφημερίδας αναφέρεται: «Ο σημερινός εχθρός έδειξε, ωστόσο, μία λεπτομερή προετοιμασία και μία ικανότητα δράσης σε μεγάλη κλίμακα. Κατάφερε να διεισδύσει στα συστήματα εσωτερικής άμυνας των ΗΠΑ. Πιθανότατα έχει την υποστήριξη ή τη συνέργια μιας ή περισσότερων ξένων κυβερνήσεων.


»Το έθνος πρέπει να ετοιμαστεί να κάνει τον πρώτο πόλεμο του νέου αιώνα με ηρεμία και αποφασιστικότητα. Αυτός ο πόλεμος συνίσταται κατ΄αρχάς στον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής σφαγής και θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρις ότου οι πηγές υποστήριξης των τρομοκρατών καταστραφούν» τονίζεται χαρακτηριστικά στο άρθρο της Washington Post.


Σύμφωνα με την USA Today, «η χθεσινή Τρίτη άλλαξε τα πάντα. Ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ πλέον ο ίδιος. Οι τρομοκράτες στα αεροπλάνα έπληξαν την καρδιά του εμπορίου και την αμερικανική κυβέρνηση διαλύοντας ισχυρά κτίρια-σύμβολα».


«Από τη σκόνη θα αναδυθεί δικαιοσύνη» είναι ο τίτλος της Chicago Tribune. «Τα γεγονότα της Τρίτης όσο σοκ και να προκαλούν δεν αιφνιδιάζουν. Οι ειδικοί στην τρομοκρατία είχαν προειδοποιήσει τα τελευταία χρόνια για το ευάλωτο αυτού του έθνους σε αιφνιδιαστικές επιθέσεις […]. Ο τρόμος δεν πρέπει να παραμείνει. Πρέπει να στραφεί, και θα στραφεί πιθανότατα, εναντίον εκείνων που γιορτάζουν σήμερα για τον ποταμό του αμερικανικού αίματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024