Παρασκευή 10 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Σφίγγουν τον κλοιό στην Παλμύρα οι τζιχαντιστές, μαχών συνέχεια στο Ραμάντι

Οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» κατέλαβαν τμήματα βόρεια της Παλμύρας, όπου βρίσκονται και τα ερείπια της αρχαίας ομώνυμης πόλης, έπειτα από συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος. Οι μάχες για το ιρακινό Ραμάντι συνεχίζονται, με αναφορές να θέλουν την ISIS να εγκαταλείπει το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο που είχε καταλάβει στην πόλη.

Οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» κατέλαβαν τμήματα βόρεια της Παλμύρας, όπου βρίσκονται και τα ερείπια της αρχαίας ομώνυμης πόλης, έπειτα από συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις του συριακού καθεστώτος.

Παράλληλα, οι μάχες για το ιρακινό Ραμάντι συνεχίζονται, με αναφορές να θέλουν την ISIS να εγκαταλείπει το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο που είχε καταλάβει στην πόλη.

«Το Ισλαμικό Κράτος προωθήθηκε και κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Παλμύρας και οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής της ομάδας «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που συλλέγει πληροφορίες από τη συριακή επικράτεια.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, την Παρασκευή οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 23 άτομξα -ανάμεσά τους εννέα ανήλικους και πέντε γυναίκες- που είχαν πιάσει από περιοχές στις παρυφές της Παλμύρας.

Πέραν της ιστορικής της σημασίας, για την οποία έχει εκφράσει την έντονη ανησυχία της η UNESCO, η Παλμύρα έχει στρατηγική θέση.

Όσον αφορά το Ραμάντι, ο δήμαρχος και τοπικός φύλαρχος ανέφεραν το Σάββατο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, πως οι δυνάμεις των τζιχαντιστών εγκατέλειψαν το κεντρικό κυβερνητικό κτίριο που έχει καταλάβει την προηγούμενη ημέρα.

Οι θέσεις της ISIS γύρω από το Ραμάντι έχουν γίνει στόχος των αεροπορικών επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού που επιχειρεί στο Ιράκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Μαρινάκης: «Ιστορική βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενωμένοι μπορούμε να κατακτήσουμε την κορυφή» (vid)

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μίλησε για την σπουδαία πρόκριση των Πειραιωτών στον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Μαϊου 2024