Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βαλτιμόρη: Tι λέει η μητέρα που τις έβρεξε στον κουκουλοφόρο γιο της

Βαλτιμόρη: Tι λέει η μητέρα που τις έβρεξε στον κουκουλοφόρο γιο της

H εικόνα της Τόγια Γκρέιχαν να τις «βρέχει» στο γιο της, επειδή έριχνε πέτρες σε αστυνομικούς της Βαλτιμόρης, έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ πολλές ήταν οι συζητήσεις που άνοιξαν στα κοινωνικά δίκτυα. Εκείνη επανήλθε εξηγώντας τα κίνητρά της: «Δεν θέλω το παιδί μου να έχει το τέλος του Φρέντι Γκρέι».

H εικόνα της Τόγια Γκρέιχαν να τις «βρέχει» στο γιο της, επειδή έριχνε πέτρες σε αστυνομικούς της Βαλτιμόρης, έκανε τον γύρο του κόσμου, ενώ πολλές ήταν οι συζητήσεις που άνοιξαν στα κοινωνικά δίκτυα.

Εκείνη επανήλθε, μιλώντας στην El Pais, εξηγώντας τα κίνητρά της: «Το μόνο που ήθελα ήταν να μην μπλέξει το παιδί μου με όλη αυτή τη σύγχυση και το χάος. Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να μην γίνει και αυτός ένας Φρέντι Γκρέι» τόνισε.

Ο Φρέντι Γκρέι είναι ο νεαρός Αφροαμερικανός που έπεσε σε κώμα, και τελικά πέθανε, μετά τη σύλληψή του από την Αστυνομία της Βαλτιμόρης στις 12 Απριλίου.

Μετά την κηδεία του, όπου το κλίμα ήταν εμφανώς φορτισμένο, ξέσπασαν συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στην πόλη της Βαλτιμόρης.

Η 43χρονη Τόγια Γκράχαμ έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στην πόλη, καθώς δεκάδες είναι οι δημοσιογράφοι και τα τηλεοπτικά συνεργεία που σπεύδουν στο σπίτι της για μια συνέντευξη.

Ένα σπίτι, όπως εξηγεί ο ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας, που βρίσκεται σε μια «δύσκολη» γειτονιά. Μια από αυτές τις γειτονιές στις οποίες είναι προτιμότερο να μην κυκλοφορεί κανείς μόνος την νύχτα.

Σε μια τέτοια γειτονιά, όπου το μέσο εισόδημα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, ζούσε και ο Φρέντι Γκρέι.

«Ζώντας σε μια τέτοια κατάσταση και γνωρίζοντας ότι πολλοί από τους φίλους του έχουν δολοφονηθεί, εγώ θέλω να προστατέψω το παιδί μου» συνεχίζει η 43χρονη.

«Το παιδί μου είναι 16 χρονών και θέλω να ζήσει πολλά χρόνια. Αν το να τους τις βρέξω λίγο για να καταλάβει είναι ο μόνος τρόπος, θα το ξανάκανα» λέει, έχοντας δίπλα της τον άτακτο γιο της.

«Ο Μάικλ το καταλαβαίνει όλο αυτό. Και πολλοί φίλοι του τού λένε: θα ήθελα και η δίκη μου μητέρα να κάνει το ίδιο» καταλήγει.

Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024