Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα στοιχεία για τον θανάσιμο τραυματισμό του Γκρέι στην Βαλτιμόρη

Νέα στοιχεία για τον θανάσιμο τραυματισμό του Γκρέι στην Βαλτιμόρη

Ο Φρέντι Γκρέι, ο νεαρός από τη Βαλτιμόρη που έπεσε σε κώμα μετά τη σύλληψή του, και ο θάνατός του προκάλεσε κύμα βίας στην πόλη, φαίνεται να τραυματίστηκε θανάσιμα όταν χτύπησε το κεφάλι του στο βαν της αστυνομίας. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το τοπικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο την προκαταρκτική έρευνα των Αρχών.

Ο Φρέντι Γκρέι, ο νεαρός από τη Βαλτιμόρη που έπεσε σε κώμα μετά τη σύλληψή του, και ο θάνατός του προκάλεσε κύμα βίας στην πόλη, φαίνεται να τραυματίστηκε θανάσιμα όταν χτύπησε το κεφάλι του στο βαν της αστυνομίας. Από αυτό το στοιχείο προκύπτει ότι δεν χτυπήθηκε θανάσιμα τη στιγμή της σύλληψής του.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το τοπικό αμερικανικό δίκτυο ABC, επικαλούμενο την προκαταρκτική έρευνα της Αστυνομίας.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, ωστόσο, οι Aρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα. Aρκέστηκαν να δηλώσουν ότι προέκυψε ένα νέο στοιχείο από ιδιωτική κάμερα.

Τα ευρήματα της έρευνας παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές της Βαλτιμόρης για την άσκηση ή μη ποινικών διώξεων.

«Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα. Αν προκύψουν νέα στοιχεία, θα τα εξετάσουμε, αν ο εισαγγελέας μάς ζητήσει να εξετάσουμε με διαφορετικό τρόπο την υπόθεση, θα υπακούσουμε» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της Αστυνομίας, Άντονι Μπατς.

Ο ίδιος συνέστησε υπομονή. «Η οικογένεια του νεαρού και η τοπική κοινωνία απαιτούν διαφάνεια και αλήθεια. Αντιλαμβάνομαι την ανυπομονησία τους, αλλά πιο σημαντικό από την ταχύτητα είναι να καταλήξουμε στα σωστά συμπεράσματα.»

Ο Γκρέι συνελήφθη στις 12 Απριλίου και κατηγορήθηκε για παράνομη κατοχή όπλου και μαχαιριού. Οι αστυνομικοί κάλεσαν βαν της Αστυνομίας, προκειμένου να τον οδηγήσει στο Τμήμα.

Το νέο στοιχείο από την ιδιωτική κάμερα έχει να κάνει με τη διαδρομή του βαν μέχρι να φτάσει στο Τμήμα.

Αρχικά οι αστυνομικοί είχαν καταθέσει ότι το βαν έκανε τρεις στάσεις μέχρι να φτάσει στον τελικό προορισμό: στη μία στάση προκειμένου οι αστυνομικοί να ακινητοποιήσουν τον νεαρό, ο οποίος διαμαρτυρόταν, μία στάση για να παραλάβουν έναν ακόμα συλληφθέντα και μία επιπλέον.

Τώρα προκύπτει ότι υπήρξε και τέταρτη στάση, λιγότερο από 1,5χλμ από το σημείο που συνελήφθη.

Το κρίσιμο ζήτημα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι Αρχές είναι αν ο άτυχος Αφροαμερικανός τραυματίστηκε μέσα στο βαν -όπως ισχυρίζεται το ABC- ή αν προϋπήρξε τραυματισμός που κατέστη μοιραίος μέχρι να φτάσει στο Τμήμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαριά «καμπάνα» από την UEFA στον ΠΑΟΚ!

Η UEFA έριξε βαρύ χρηματικό πρόστιμο στον ΠΑΟΚ αλλά και ποινή μετακίνησης των φιλάθλων του στο πρώτο εκτός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024