Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο αρχηγός των Χούτι κατηγορεί τη Σ.Αραβία ότι θέλει να καταλάβει την Υεμένη

Ο αρχηγός των Χούτι κατηγορεί τη Σ.Αραβία ότι θέλει να καταλάβει την Υεμένη

Τρεiς εβδομάδες αφότου ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές και χωρίς ενδείξεις ότι προτίθεται να προβεί σε υποχωρήσεις παρά τα πλήγματα της σουνιτικής αραβικής συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία, ο αρχηγός των σιιτών Χούτι στην Υεμένη κατηγορεί το Ριάντ ότι επιχειρεί να εισβάλει και να καταλάβει τη χώρα, τονίζοντας ότι οι Υεμενίτες έχουν κάθε δικαίωμα να αντισταθούν στην σαουδαραβική «επιθετικότητα» με όλα τα μέσα.

Τρεiς εβδομάδες αφότου ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές της σουνιτικής αραβικής συμμαχίας υπό την Σαουδική Αραβία, ο αρχηγός των σιιτών Χούτι στην Υεμένη κατηγορεί το Ριάντ ότι επιχειρεί να εισβάλει στη χώρα, να την καταλάβει και να την θέσει υπό την ηγεμονία της.

Σε τηλεοπτική του ομιλία το βράδυ της Κυριακής ο Αμπντέλ-Μάλεκ αλ-Χούτι δήλωσε ότι οι Υεμενίτες έχουν κάθε δικαίωμα να αντισταθούν στην σαουδαραβική «επιθετικότητα» με όλα τα μέσα.

Και ο τόνος που χρησιμοποίησε δεν αφήνει ενδείξεις ότι έχει οποιαδήποτε πρόθεση να προβεί σε υποχωρήσεις παρά την πίεση των αεροπορικών επιδρομών, μεταδίδει το Reuters.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται εδώ και τρεις εβδομάδες των επιδρομών με στόχο τις σιιτικές πολιτοφυλακές Χούτι, επιδιώκοντας να ανακόψει την προέλαση που θα μπορούσε να καταλήξει στο να έχουν οι σιίτες του βορρά τον έλεγχο όλης τς Υεμένης -δίνοντας κατ’ επέκταση στο Ιράν τη δυνατότητα να επεκτείνει την επιρροή του στην αραβική χερσόνησο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024