Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στηρίζει Χίλαρι για την προεδρία των ΗΠΑ ο γερμανός ΥΠΕΞ

Στηρίζει Χίλαρι για την προεδρία των ΗΠΑ ο γερμανός ΥΠΕΞ

Στηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016. Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild την Κυριακή της ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε πως η Κλίντον έχει δείξει ότι είναι μια σθεναρή εταίρος της Ευρώπης.

Στηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για δεύτερη φορά, για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Bild την Κυριακή της ευχήθηκε καλή επιτυχία και τόνισε πως η Κλίντον έχει δείξει ότι είναι μια σθεναρή εταίρος της Ευρώπης.

«Η Χίλαρι Κλίντον… όχι μόνο έχει δείξει ότι είναι μια αξιόπιστη εταίρος για την Ευρώπη και φίλη της Γερμανίας, αλλά έχει επίσης αποδείξει ότι έχει σίγουρα ένστικτα στις διεθνείς κρίσεις—από το Αφγανιστάν ως την Μέση Ανατολή» έγραψε ο Σταϊνμάγερ.

Επισήμανε ακόμη πως η Κλίντον γνωρίζει και αντιλαμβάνεται τον ευρωπαϊκό τρόπο σκέψης και ότι σε ταραγμένους καιρούς είναι σημαντικό η Ευρώπη να έχει έναν εταίρο στην ηγεσία των ΗΠΑ που δεν έχει ιδεολογικές προκαταλήψεις.

Η Κλίντον «κατέχει την τέχνη της πολιτικής όσο ελάχιστοι άλλοι. Πάνω απ’ όλα, στις διεθνείς υποθέσεις» πρόσθεσε ο Σταϊνμάγερ, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), που βρίσκονται κοντά στους Δημοκρατικούς.

Ο Σταϊνμάγερ ανέφερε στο άρθρο του ότι γνώρισε την Κλίντον κατά την πρώτη του θητεία στο υπουργείο Εξωτερικών και την εκτίμησε, τόσο ως έναν ευφυή συνομιλητή, όσο και ως μια πολιτικό η οποία μπορεί να ακούσει.

Πάντως παρά το γεγονός ότι ο Σταϊνμάγερ είναι ΥΠΕΞ της Γερμανίας, με τις απόψεις του είναι κάθε άλλο παρά βέβαιο ότι συμφωνεί η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024