Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπή ρεύματος στην Ουάσινγκτον επηρέασε και τον Λευκό Οίκο

Διακοπή ρεύματος στην Ουάσινγκτον επηρέασε και τον Λευκό Οίκο

Εκτεταμένο μπλακάουτ στην Ουάσινγκτον είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι μεταξύ άλλων ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ επηρεάστηκαν κτίρια του Σμιθσόνιαν, το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και σταθμοί του μετρό. Η διακοπή ηλεκτροδότησης φαίνεται πως οφείλεται σε φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μέριλαντ, με αξιωματούχους να εξετάζουν το ενδεχόμενο έκρηξης, αλλά να δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα.

Εκτεταμένο μπλακάουτ στην Ουάσινγκτον είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστεί στο σκοτάδι μεταξύ άλλων ο Λευκός Οίκος, το Καπιτώλιο, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ επηρεάστηκαν κτίρια του Σμιθσόνιαν, το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ και σταθμοί του μετρό.

Η διακοπή ηλεκτροδότησης φαίνεται πως οφείλεται σε φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Μέριλαντ. Σύμφωνα με αξιωματούχους, η φωτιά ενδέχεται να προήλθε από έκρηξη στις εγκαταστάσεις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κομητείας Τσαρλς επιβεβαίωσε ότι απάντησε σε κλήση για φωτιά και πιθανή έκρηξη στο εργοστάσιο. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έσβησαν τη φωτιά.

Αργότερα, η εταιρεία παροχής ενέργειας Pepco είπε ότι προσπαθεί να διορθώσει βλάβη που παρατηρήθηκε σε γραμμή μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ είπε, πάντως, στο πρακτορείο Reuters ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης είναι αποτέλεσμα «κακόβουλης ενέργειας».

«Είναι πολύ νωρίς για θεωρίες» σχετικά με τη διακοπή ρεύματος, δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού στρατού.

Την ώρα της διακοπής ρεύματος, στο υπουργείο Εξωτερικών ήταν σε εξέλιξη η τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων.

Στο συγκρότημα του Καπιτωλίου τέθηκαν σε λειτουργία οι εφεδρικές γεννήτριες. Χωρίς ρεύμα έμεινε και ο Λευκός Οίκος, αλλά αργότερα το ρεύμα επανήλθε στο κτίριο.

Ορισμένοι σταθμοί του μετρό της αμερικανικής πρωτεύουσας επηρεάστηκαν από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με τις υπηρεσίες μεταφορών της πόλης. Το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ ανακοίνωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί σε ασανσέρ στις εγκαταστάσεις του.

Χωρίς ρεύμα έμειναν και κτίρια του Ινστιτούτου Σμιθσόνιαν, το οποίο ανακοίνωσε ότι εκκενώθηκαν τέσσερα μουσεία του, ανάμεσά τους το Εθνικό Μουσείο Αέρος και Διαστήματος.

Η εταιρεία παροχής ενέργειας Pepco παραδέχθηκε στο πρακτορείο Reuters ότι σημειώνονται εκτεταμένες διακοπές ρεύματος την Τρίτη. Η εταιρεία προσπαθεί να διορθώσει τη βλάβη.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Μέριλαντ έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με στον οποίο φαίνεται διάσπαρτες περιοχές που αντιμετώπισαν πρόβλημα ηλεκτροδότησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024