Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O OHE ζητά πρόσβαση στον μαρτυρικό καταυλισμό του Γιαρμούκ

O OHE ζητά πρόσβαση στον μαρτυρικό καταυλισμό του Γιαρμούκ

Χαρακτηρίζοντας «παραπάνω από απάνθρωπες» τις συνθήκες που επικρατούν στον παλαιστινιακό καταυλισμό του Γιαρμούκ, στα περίχωρα της Δαμασκού, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαίτησε να δοθεί άμεσα πρόσβαση στον καταυλισμό για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνση αμάχων. Ο καταυλισμός, που έχει υποφέρει σε ασύλληπτο βαθμό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, έγινε και χώρος συγκρούσεων με ισλαμιστές ενόπλους (από ISIS και Αλ Νούρσα) που αναζητούν βάση εφόρμησης για τη συριακή πρωτεύουσα.

Χαρακτηρίζοντας «παραπάνω από απάνθρωπες» τις συνθήκες που επικρατούν στον παλαιστινιακό καταυλισμό του Γιαρμούκ, στα περίχωρα της Δαμασκού, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απαίτησε να δοθεί άμεσα πρόσβαση στον καταυλισμό για παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνση αμάχων.

Ο καταυλισμός, που έχει υποφέρει σε ασύλληπτο βαθμό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, έγινε και χώρος συγκρούσεων με ισλαμιστές ενόπλους (από ISIS και Αλ Νούρσα) που αναζητούν βάση εφόρμησης για τη συριακή πρωτεύουσα.

«Απευθύνουμε έκκληση για την προστασία των αμάχων εντός του καταυλισμού, (ζητάμε) να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων στην περιοχή προκειμένου να διανείμουν ζωτικής σημασίας βοήθεια» στους περίπου 18.000 Παλαιστινίους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εκεί, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου, η πρεσβευτής της Ιορδανίας Ντίνα Κάουαρ, έπειτα από διαβουλεύσεις κεκλεισμένων των θυρών.

Η ίδια ζήτησε ιδίως να υπάρξουν εγγυήσεις για την «ασφαλή διέλευση και την απομάκρυνση των αμάχων».

Τα 15 κράτη μέλη του Συμβουλίου είναι έτοιμα «να εξετάσουν τα πρόσθετα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία και η βοήθεια που είναι απαραίτητες» στους Παλαιστίνιους στο Γιάρμουκ, προσέθεσε η πρεσβευτής, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Κάουαρ υπενθύμισε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ για τη Συρία που υποχρεώνουν «όλες τις πλευρές (στη σύρραξη στη Συρία) να άρουν τις πολιορκίες που έχουν επιβάλει στις κατοικημένες περιοχές» και να διευκολύνουν τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Τα κράτη μέλη του ΣΑ «καταδίκασαν με τον πλέον έντονο τρόπο τα σοβαρά εγκλήματα που διέπραξαν» στο Γιάρμουκ το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νόσρα και έχουν υπογραμμίσει την αναγκαιότητα να τιμωρηθούν για τα εγκλήματα αυτά, υπογράμμισε η πρόεδρος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024