Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νετανιάχου: «Ναι» στα δύο κράτη, αλλά οι συνθήκες πρέπει να αλλάξουν

Νετανιάχου: «Ναι» στα δύο κράτη, αλλά οι συνθήκες πρέπει να αλλάξουν

Μαλακώνει τη στάση του στο θέμα του Παλαιστινιακού ο νικητής των ισραηλινών εκλογών Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογική νίκη του Λικούντ, ο απερχόμενος πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εναντίον της δημιουργίας Παλαιστινιακού Κράτους, όμως «οι συνθήκες πρέπει να αλλάξουν».

Μαλακώνει τη στάση του στο θέμα του Παλαιστινιακού ο νικητής των ισραηλινών εκλογών Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογική νίκη του Λικούντ, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν είναι εναντίον της δημιουργίας Παλαιστινιακού Κράτους, όμως «οι συνθήκες πρέπει να αλλάξουν».

«Δεν θέλω τη λύση ενός κράτους. Θέλω μια βιώσιμη και ειρηνική λύση δύο κρατών, αλλά για αυτό θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες» τόνισε μιλώντας στο MSNBC.

Ο Νετανιάχου μίλησε για την άρνηση του Μαχμούντ Αμπάς να αναγνωρίσει το Κράτος του Ισραήλ, αλλά και στο γεγονός ότι δέχθηκε την Χαμάς στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν στο ζήτημα της παράδοσης εδαφών υπό ισραηλινό έλεγχο στους παλαιστίνιους, λέγοντας: «Όποια περιοχή ‘αδειάζει’ στη Μέση Ανατολή καταλαμβάνεται από ισλαμιστές».

Τα σχόλια και οι αρχικές δηλώσεις Νετανιάχου περί μη αναγνώρισης Παλαιστινιακού Κράτους προκάλεσαν αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, χαρακτήρισε «διχαστική» τη ρητορική του ισραηλινού πολιτικού, ενώ ενδεικτικό της έντασης μεταξύ των δύο χωρών είναι το γεγονός ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει ακόμα τηλεφωνήσει στον Νετανιάχου για να τον συγχαρεί.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε την Πέμπτη ότι «το τηλεφώνημα προγραμματίζεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο νέος «τεχνικός διευθυντής» της Αλ Νασρ (vids)

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να είναι ο απόλυτος σταρ στη Σαουδική Αραβία και να σκοράρει ακατάπαυστα με την Αλ Νασρ, όμως 1,5 χρόνο μετά φαίνεται να έχει αναλάβει και νέο κομβικό ρόλο στον σύλλογο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024