Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βανουάτου: Βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα ζητά ο πρόεδρος μετά τον κυκλώνα

Βανουάτου: Βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα ζητά ο πρόεδρος μετά τον κυκλώνα

Ο πρόεδρος των Νησιών Βανουάτου απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστροφών που μας χτύπησαν» με το πέρασμα του κυκλώνα «γίγαντα» Παμ. Οι κάτοικοι πέρασαν δεύτερη νύχτα στα καταφύγια, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών -μέχρι στιγμής, οκτώ- θα αυξηθεί όταν η εικόνα ξεκαθαρίσει.

Ο πρόεδρος των Νησιών Βανουάτου απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να «βοηθήσει στην αντιμετώπιση των καταστροφών που μας χτύπησαν» με το πέρασμα του κυκλώνα «γίγαντα» Παμ.

Οι κάτοικοι πέρασαν δεύτερη νύχτα στα καταφύγια, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών -μέχρι στιγμής, οκτώ- θα αυξηθεί όταν η εικόνα ξεκαθαρίσει.

Παραμένει δύσκολο να διευκρινιστεί το εύρος της καταστροφής, καθώς οι επικοινωνίες διακόπηκαν σε ένα μεγάλο τμήμα της περιοχής όταν ο κυκλώνας έπληξε το Βανουάτου τη νύχτα της Παρασκευής, συνοδευόμενος από ανέμους εντάσεως 340 χιλιομέτρων/ ώρα.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί φτάνουν τους οκτώ. Ωστόσο, οι ανεπιβεβαίωτες αναφορές ήταν σημαντικά μεγαλύτερες ήδη από τις πρώτες ώρες -το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες που είχε επικαλεστεί ο ΟΗΕ, 44 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε μία μόνο από τις επαρχίες του Βανουάτου.

Μιλώντας από την Ιαπωνία, όπου βρισκόταν το Σάββατο για συνέδριο του ΟΗΕ, ο πρόεδρος των Νησιών του Βανουάτου Μπάλντουιν Λόνσντεϊλ ζήτησε κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας κάνοντας λόγο, «με βαριά καρδιά» όπως είπε, για καταστροφή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ρυθμούς τελικού Conference League τα Μέσα Μεταφοράς στην Αθήνα (pics)

Τα Μέσα Μεταφοράς «ντύθηκαν» στα χρώματα του Conference League με αφορμή τον μεγάλο τελικό της Αθήνας στον οποίο φιναλίστ είναι ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024