Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τέξας: Ιρακινός νεκρός από σφαίρες καθώς έβλεπε για πρώτη φορά το χιόνι

Τέξας: Ιρακινός νεκρός από σφαίρες καθώς έβλεπε για πρώτη φορά το χιόνι

Ο Αχμέντ αλ-Τζουμάιλι έτρεξε μαζί με τον αδελφό του έξω από το διαμέρισμά τους στο Ντάλας του Τέξας. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε χιόνι να πέφτει. Η γυναίκα του, Ζαχράα, τραβούσε φωτογραφίες όταν ξαφνικά άγνωστοι ένοπλοι «γάζωσαν» με σφαίρες τον 36χρονο μουσουλμάνο Ιρακινό μετανάστη. Ο Αχμέντ είχε φθάσει μόλις 20 ημέρες πριν στις ΗΠΑ για να αρχίσει την κοινή του ζωή με την Ζαχράα σε ένα ασφαλέστερο μέρος. Έγκλημα μίσους προβάλλει πίσω από τη δολοφονία. Οργή για την αρχική υποβάθμιση της υπόθεσης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης...

Ο Αχμέντ αλ-Τζουμάιλι έτρεξε μαζί με τον αδελφό του έξω από το διαμέρισμά τους στο Ντάλας του Τέξας. Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε χιόνι να πέφτει. Η γυναίκα του, Ζαχράα, τραβούσε φωτογραφίες όταν ξαφνικά άγνωστοι ένοπλοι «γάζωσαν» με σφαίρες τον 36χρονο μουσουλμάνο Ιρακινό μετανάστη. Ο Αχμέντ είχε φθάσει μόλις 20 ημέρες πριν στις ΗΠΑ για να αρχίσει την κοινή του ζωή με την Ζαχράα σε ένα ασφαλέστερο μέρος. Έγκλημα μίσους προβάλλει πίσω από τη δολοφονία. Οργή για την αρχική υποβάθμιση της υπόθεσης στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης…

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ χωρίς προειδοποίηση την ώρα που οι τρεις τους απολάμβαναν το χιόνι. Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης.

«Έχω χτυπηθεί» φώναξε πριν τρέξει πίσω στο διαμέρισμά του. Ο Αχμέντ κατέληξε αργότερα στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας από τραύμα στο στήθος. Οκτώ σφαίρες βρέθηκαν καρφωμένες σε σταθμευμένο φορτηγό στο σημείο της επίθεσης.

Οι αρχές δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για «έγκλημα μίσους», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας του Ντάλας Τζεφ Κότνερ στην Dallas Morning News, λέγοντας ότι το σώμα εργάζεται «ακούραστα» για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πολλοί έχουν ωστόσο καταγγείλει την αρχική υποβάθμιση της δολοφονίας από τα αμερικανικά ειδησεογραφικά μέσα και τον Τύπο, εκφράζοντας μέσω Twitter την οργή τους στο hashtag #MuslimLivesMatter

Ο Αλ-Τζουμάιλι έφθασε στις Ηνωμένες Πολιτείες 20 ημέρες πριν. Παντρεύτηκαν με την Ζαχράα πριν 16 μήνες στο Ιράκ. Εκείνη γύρισε στην ασφάλεια της οικογένειάς της στο βόρειο Τέξας, και εκείνος έμεινε πίσω για να εργαστεί και να αποταμιεύσει χρήματα για την κοινή τους ζωή σε ένα ασφαλέστερο μέρος.

Όταν ο Αχμέντ έφτασε στο Τέξας, η Ζαχράα τον περίμενε κρατώντας μία μεγάλη κάρτα που έγραφε: «Περίμενα 460 ημέρες, 11, 040 ώρες, 662,400 δευτερόλεπτα για αυτή τη στιγμή. Καλωσήλθες».

Οι πυροβολισμοί ήλθαν μόλις έναν μήνα αφότου τρεις νεαροί μουσουλμάνοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έπεσαν νεκροί από σφαίρες στην κατοικία τους στο Τσάπελ Χιλ της Βόρεια Καρολίνα. Τα εναπομείναντα μέλη της οικογένειας κατήγγειλαν έγκλημα μίσους, ενώ η σύζυγός του δράστη υποστήριξε ότι επρόκειτο για διαμάχη για θέση στάθμευσης.

Όταν ο Αλ-Τζουμάιλι και η οικογένειά του βγήκαν έξω για να τραβήξουν φωτογραφίες και πριν σημειωθούν οι πυροβολισμοί, δύο έως τέσσερις άνδρες εισήλθαν με τα πόδια στο κτιριακό συγκρότημα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η αστυνομία δίνει αμοιβή ύψους έως 5.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών για την τραγική δολοφονία. Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα τεσσάρων ανδρών να περπατούν στο χιόνι, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι.

Κάτοικοι του συγκροτήματος όπου διέμεναν ο Αχμέντ και η Ζαχράα δηλώνουν ανήσυχοι για την ασφάλειά τους στην περιοχή. Δύο γείτονες του Αχμέντ, οι οποίοι μετακόμισαν στο Ντάλας από την Αίγυπτο, σκοπεύουν να μετακομίσουν εξαιτίας των γεγονότων.

Ευαγγελία Μπίφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Ευρωλίγκα απαξιώνει το προϊόν της

Δεν νοείται ιδιαίτερα σήμερα, να υπάρχουν παραβάσεις σε θέματα που έχουν να κάνουν με το χρόνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024