Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγωγή κατά της πόλης του Φέργκιουσον από την οικογένεια του Μάικλ Μπράουν

Αγωγή κατά της πόλης του Φέργκιουσον από την οικογένεια του Μάικλ Μπράουν

Αγωγή σε αστικό δικαστήριο εις βάρος του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον και της πόλης του Φέργκιουσον καταθέτει η οικογένεια του Μάικλ Μπράουν, στη σκιά της έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης που καταλογίζει στην αστυνομία ρατσιστικές έως και αντισυνταγματικές πρακτικές εναντίον των αφροαμερικανών -χωρίς ωστόσο να διώκεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο ο Ντάρεν Ουίλσον για το φόνο του 18χρονου Μπράουν.

Αγωγή σε αστικό δικαστήριο εις βάρος του αστυνομικού Ντάρεν Ουίλσον και της πόλης του Φέργκιουσον καταθέτει η οικογένεια του Μάικλ Μπράουν στη σκιά της έκθεσης του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που καταλογίζει στην αστυνομία του Φέργκιουσον ρατσιστικές έως και αντισυνταγματικές πρακτικές εναντίον των αφροαμερικανών -χωρίς ωστόσο να διώκεται σε ομοσπονδιακό επίπεδο για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων ο Ντάρεν Ουίλσον.

H οικογένεια του Μάικλ Μπράουν, του 18χρονου Αφροαμερικανού τον οποίο σκότωσε αστυνομικός στο Φέργκιουσον (Μιζούρι, κεντρικές ΗΠΑ), με αποτέλεσμα η πόλη να μετατραπεί σε θέατρο ταραχών και διαδηλώσεων το καλοκαίρι, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταθέσει αγωγή σε αστικό δικαστήριο για την πρόκληση του «αδικαιολόγητου θανάτου» του νεαρού εναντίον του αστυνομικού και της πόλης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δικηγόρος Άντονι Γκρέι που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος γνωστοποίησε ότι αστική αγωγή «θα κατατεθεί πολύ σύντομα με την κατηγορία της πρόκλησης αδικαιολόγητου θανάτου».

«Θα δείξουμε, όπως πάντα πιστεύαμε, ότι ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον δεν είχε λόγο να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον Μάικλ Μπράουν μέρα μεσημέρι όπως έκανε κι ότι είχε και άλλες επιλογές» προσέθεσε ο ίδιος.

«Η επιλογή του να χρησιμοποιήσει φονική βία ήταν αδικαιολόγητη και μη αναγκαία» δήλωσε ο δικηγόρος.

Έτερος δικηγόρος της οικογένειας, ο Ντάριλ Παρκς, κατόπιν διευκρίνισε ότι η αγωγή θα κατατεθεί εναντίον της πόλης του Φέργκιουσον και του ίδιου του αστυνομικού.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μάικλ Μπράουν ακολουθεί τη δημοσιοποίηση της πολυαναμενόμενης έκθεσης του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η οποία καταλογίζει στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης ρατσιστικές έως και αντισυνταγματικές πρακτικές εναντίον των μαύρων.

Ωστόσο, η έρευνα δεν κατέληξε παράλληλα στη δίωξη του Ντάρεν Ουίλσον σε ομοσπονδιακό επίπεδο για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων, «καθώς δεν έδρασε με εγκληματική πρόθεση».

Το Νοέμβριο το σώμα των ενόρκων στο Φέργκιουσον αρνήθηκε να παραπέμψει σε δίκη τον Ουίλσον για να ξεσπάσει κύμα οργής και νύχτες χάους, καθώς και μαζικές διαδηλώσεις ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη δολοφονία που έφερε ξανά με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο το φυλετικό ζήτημα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024