Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τουλάχιστον 22 νεκροί σε πτώση αεροπλάνου σε ποταμό στην Ταϊβάν

Τουλάχιστον 22 νεκροί σε πτώση αεροπλάνου σε ποταμό στην Ταϊβάν

Τουλάχιστον 22 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη μετά την απογείωση στην Ταϊβάν, πέφτοντας στον ποταμό της Ταϊπέι. Το δυστύχημα καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο το αεροπλάνο έχει πάρει κλίση, και το ένα του φτερό ξύνει το οδόστρωμα γέφυρας πριν πέσει στο ποτάμι. Άλλοι 21 επιβαίνοντες αγνοούνται.

Τουλάχιστον 19 άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη μετά την απογείωση στην Ταϊβάν, πέφτοντας στον ποταμό της Ταϊπέι. Άλλοι 21 επιβαίνοντες αγνοούνται.

Το δυστύχημα καταγράφηκε σε ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο το αεροπλάνο έχει πάρει κλίση, και το ένα του φτερό ξύνει το οδόστρωμα γέφυρας πριν πέσει στο ποτάμι.

Σε ηχογράφηση που μεταδόθηκε από την τοπική τηλεόραση, ένα μέλος του πληρώματος ακούγεται να φωνάζει «SOS, SOS, η φλόγα του κινητήρα έσβησε!», το οποίο μοιάζει να είναι το τελευταίο μήνυμα από το αεροπλάνο.

Όταν η φλόγα, που καίει υπό κανονικές συνθήκες σε έναν κινητήρα, σβήσει, ο κινητήρας σταματά. Κανονικά ένα δικινητήριο, όπως το συγκεκριμένο αεροπλάνο, πρέπει να μπορεί να πετάει με έναν μόνο κινητήρα.

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα καμιά λεπτομέρεια ούτε ηχογράφηση και φαίνεται πως αυτή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση πιθανόν να προέρχεται από ερασιτεχνικούς ραδιοσταθμούς.

To αεροσκάφος, τύπου ΑΤR 72-600, της TransΑsia Airways είχε μόλις απογειωθεί πραγματοποιώντας πτήση στο εσωτερικό όταν γύρω στις 05:00 (ώρα Ελλάδας) έγειρε προς την αριστερή πλευρά και προσέκρουσε σε γέφυρα πριν συντριβεί σε παρακείμενο ποτάμι.

To δυστύχημα σημειώθηκε λιγότερο από τρία λεπτά μετά την απογείωση.

Όσοι από τους συνολικά 58 επιβαίνοντες διασώθηκαν διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.Το αεροπλάνο είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Σονγκσάν στην Ταϊπέι με προορισμό το νησί Κινμέν.

Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή. Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν διασώστες να στέκονται πάνω στα συντρίμμια του αεροσκάφους προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες χρησιμοποιώντας σχοινιά και να μεταφέρουν τους διασωθέντες, μεταξύ τους δύο παιδιά, με σωσίβιες λέμβους μέχρι την ακτή.

Είναι το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα που σημειώνεται σε αεροσκάφος της ίδιας εταιρίας μέσα σε μερικούς μήνες.Στις 23 Ιουλίου, αεροσκάφος της TransΑsia με 54 επιβάτες και τέσσερα μέλη πληρώματος συνετρίβη σε νησί του τουριστικού αρχιπελάγους Πενγκού, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Ταϊβάν.

Σαράντα οκτώ άνθρωποι, από τους οποίους δύο Γαλλίδες, είχαν σκοτωθεί σε εκείνο το δυστύχημα που είχε αποδοθεί στις άσχημες καιρικές συνθήκες. Ο τυφώνας Μάτμο που συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους και σφοδρές βροχοπτώσεις σάρωνε τότε την περιοχή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024