Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τι λένε τα ιταλικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρώμη

Τι λένε τα ιταλικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρώμη

Στο επίκεντρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη και η συνάντησή του το απόγευμα με τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι. Αναφέρουν ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει τη στήριξη Ρέντσι για μία συνταγή που στοχεύει στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα. «Ξεκινά για την Ελλάδα και την Ευρώπη η εβδομάδα του ρεαλισμού» υπογραμμίζεται.

Στο επίκεντρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης βρίσκεται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη και η συνάντησή του το απόγευμα με τον ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στον ιταλό ομόλογό του τις ελληνικές προτάσεις προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και στους διεθνείς πιστωτές της.

«Ο Τσίπρας επιδιώκει στήριξη Ρέντσι για το ελληνικό χρέος» είναι ο τίτλος του άρθρου, στο οποίο τονίζεται ότι ο έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει την υποστήριξη του ιταλού πρωθυπουργού για μια «συνταγή που στοχεύει στην ανάπτυξη και όχι στη λιτότητα».

Μιλώντας στην Rai ο ιταλός πρωθυπουργός εξήγησε ότι η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από «σοβαρότητα, σύνεση και υπευθυνότητα», υποστηρίζοντας ότι «το ευρώ πηγαίνει προς το σωστό δρόμο αλλά χρειάζονται πιο γρήγορες κινήσεις».

«Είναι σημαντικό να δοθεί ένα σαφές μήνυμα. Εμείς έχουμε πει ότι θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομική πολιτική στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα. Είμαστε στην πρώτη γραμμή και είμαι ευτυχής για το πόσοι μάς ακολουθούν» τόνισε

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa τονίζει ότι ενώ η Γερμανία «παραμένει παγωμένη» οι Βρυξέλλες θυμίζουν τη δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι η τρόικα δεν έχει μέλλον. «Οποιοδήποτε σενάριο για αλλαγή δεν θα κοινοποιηθεί πριν συζητήσουμε άμεσα την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα» τονίζει εκπρόσωπος του Γιούνκερ.

«Ξεκινά για την Ελλάδα και για την Ευρώπη η εβδομάδα του ρεαλισμού» γράφει η Ilsole24ore, τονίζοντας ότι οι επαφές που ξεκινά ο Τσίπρας σε Λευκωσία, Ρώμη, Βρυξέλλες και Παρίσι θα δείξουν περισσότερο «την απόσταση που χωρίζει την Αθήνα με τους πιστωτές της και κυρίως ποια είναι τα περιθώρια συμβιβασμού για το χρέος».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες ώρες φαίνεται να χρησιμοποιεί πιο διαλλακτικό λόγο επιδιώκοντας να απομακρύνει τις αμφιβολίες στην Ευρώπη.

Στη Ρώμη θα βρίσκεται την Τρίτη και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Παντουάν, προερχόμενος από το Λονδίνο όπου είχε επαφές με τον υπουργό Οικονομικών Τζον Όσμπορν και με επενδυτές.

Επιμέλεια: Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024