Τρίτη 21 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θερμό μέτωπο ξανά το Ντονέτσκ, ανήσυχη η διεθνής κοινότητα

Θερμό μέτωπο ξανά το Ντονέτσκ, ανήσυχη η διεθνής κοινότητα

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν-Κι-μουν εξέφρασε την «ανησυχία του για τη σοβαρή κλιμάκωση» των μαχών γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία και απηύθυνε έκκληση για την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών». Η επαρχία της ανατολική Ουκρανίας έχει γίνει ξανά θερμό μέτωπο ενώ οι δρόμοι της ίδιας της πόλης του Ντονέτσκ έχουν ερημώσει για το φόβο συγκρούσεων.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν-Κι-μουν εξέφρασε την «ανησυχία του για τη σοβαρή κλιμάκωση» των μαχών γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία και απηύθυνε έκκληση για την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών».

Η επαρχία της ανατολική Ουκρανίας έχει γίνει ξανά θερμό μέτωπο ενώ οι δρόμοι της ίδιας της πόλης του Ντονέτσκ έχουν ερημώσει για το φόβο συγκρούσεων.

Ύστερα από δύο ημέρες σφοδρών μαχών, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την Κυριακή ότι απώθησε με άρματα μάχης την επίθεση των φιλορώσων ανταρτών στο αεροδρόμιο. Ένα μέρος του Ντονέτσκ παρέλυσε εξαιτίας των βομβαρδισμών.

Οι μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ντονέτσκ έχουν κλιμακωθεί σοβαρά και απειλούν να θέσουν σε κίνδυνο οριστικά τις συμφωνίες εκεχειρίας που έχουν υπογραφεί στο Μινσκ τον Σεπτεμβρίου του 2014, δήλωσε αργά ο Μπαν Γκι-μουν.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ υπογράμμισε πως ο οργανισμός είναι έτοιμος να υποστηρίξει κάθε προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της έντασης. Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να εξετάσει την κατάσταση στην Ουκρανία.

Εκτός από τρεις στρατιώτες νεκρούς και 31 τραυματίες σε ένα 24ωρο (και έναν τέταρτο νεκρό σε άλλη περιοχή), τουλάχιστον δέκα πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή του Ντονέτσκ, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτζώκας: «Η σχέση μου με τον Λαρεντζάκη φτιάχνει ανέκδοτα» (vid)

Μπαρτζώκας, Ράιτ, Πετρούσεφ επιλέγουν την καλύτερη, την χειρότερη και την πιο αστεία στιγμή της σεζόν

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 21 Μαϊου 2024