Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Συνελήφθη 20χρονος με την κατηγορία πως σχεδίαζε επίθεση στο Καπιτώλιο

Συνελήφθη 20χρονος με την κατηγορία πως σχεδίαζε επίθεση στο Καπιτώλιο

Το FBI συνέλαβε έναν 20χρονο από το Οχάιο ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με εκρηκτικά και όπλο στο Καπιτώλιο. Ο νεαρός, που είχε επίσης εμφανιστεί ως «συμπαθών» του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους, φέρεται ήδη να είχε αγοράσει ημιαυτόματο όπλο και να είχε ξεκινήσει την προετοιμασία για επίθεση με βόμβες τοποθετημένες σε σωλήνες.

Το FBI συνέλαβε έναν 20χρονο από το Οχάιο ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με εκρηκτικά και όπλο στο Καπιτώλιο.

Ο νεαρός, ο Κρίστοφερ Κόρνελ από το Σινσινάτι, είχε επίσης εμφανιστεί ως «συμπαθών» του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους.

Φέρεται ήδη να είχε αγοράσει ημιαυτόματο όπλο με 600 φυσίγγια και να είχε ξεκινήσει την προετοιμασία για επίθεση με βόμβες τοποθετημένες σε σωλήνες, σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη του FBI.

Ο Κόρνελ, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ραχέλ Μαχρούς Ουμπαϊντάχ, είχε προβεί σε αναρτήσεις στο Twitter με τις οποίες τασσόταν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Τον περασμένο Νοέμβριο συναντήθηκε με τον πληροφοριοδότη, στον οποίο φέρεται να δήλωσε ότι θεωρεί τα μέλη του Κογκρέσου εχθρούς του.

Περιέγραψε δε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση βομβών σε σωλήνες κοντά στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και την χρησιμοποίηση αυτόματων όπλων για να σκοτώσει εργαζόμενους και αξιωματούχους.

Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας εναντίον του Κόρνελ δεν υπήρξε κίνδυνος για τους πολίτες.

Ο Κόρνελ κατηγορείται από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Οχάιο για την προσπάθεια δολοφονίας αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για κατοχή πυροβόλου όπλου, καθώς και για την προώθηση της απόπειρας τέλεσης αξιόποινης πράξης βίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Τερίμ: «Είμαι σίγουρος πως θα κατακτήσετε το Κύπελλο- Ζητάω συγγνώμη αν αδίκησα κάποιον»

Ο Φατίχ Τερίμ βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και αποχαιρέτισε τους παίκτες, λέγοντάς τους ότι είναι σίγουρος ότι θα κάνουν το 2×2 στο τέλος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024