Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εμπρησμός σε γερμανική εφημερίδα που δημοσίευσε σκίτσα του Charlie Hebdo

Εμπρησμός σε γερμανική εφημερίδα που δημοσίευσε σκίτσα του Charlie Hebdo

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν τη νύχτα προς Κυριακή τα γραφεία της Hamburger Morgenpost στο Αμβούργο, με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής να προλαβαίνει την εκδήλωση μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς. Η εφημερίδα είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά το μακελειό στο Παρίσι.

Στόχος εμπρηστικής επίθεσης έγιναν τη νύχτα προς Κυριακή τα γραφεία της Hamburger Morgenpost στο Αμβούργο, με την έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής να προλαβαίνει την εκδήλωση μεγάλης έκτασης πυρκαγιάς.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι ακόμη γνωστό, με την αστυνομία να περιορίζεται στο ότι το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση. Έχουν τεθεί υπό κράτηση δύο άτομα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η εφημερίδα είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του Charlie Hebdo με τον Μωάμεθ σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά το μακελειό στο Παρίσι προκαλεί ανησυχίες.

Οι άγνωστοι επιτέθηκαν μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής, πετώντας αρχικά πέτρες. Στη συνέχεια, μέσα από σπασμένο παράθυρο, έριξαν έναν «εμπρηστικό μηχανισμό» στο χώρο του αρχείου.

Ορισμένα έγγραφα κάηκαν, αλλά δεν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με την ίδια την εφημερίδα, δύο νεαροί που «συμπεριφέρονταν ύποπτα» στην γύρω περιοχή τέθηκαν υπό κράτηση.

Τα μέτρα ασφαλείας στα υπόλοιπα γερμανικά ΜΜΕ που επίσης είχαν αναδημοσιεύσει τις καρικατούρες έχουν ενισχυθεί. Πέραν της τοπικής Hamburger Morgenpost, στο Αμβούργο έχουν τα κεντρικά τους γραφεία αρκετά άλλα ΜΜΕ εθνικής εμβέλειας, ανάμεσά τους και το Spiegel.

Αβραμόπουλος: «Το έγκλημα δεν γνωρίζει σύνορα»

Μετά την εμπρηστική επίθεση στο Αμβούργο, ο επίτροπος για τη Μετανάστευση Δ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι δεν είναι ώρα για στιγματισμούς αλλά για συσπείρωση.

«Μετά το Παρίσι, το Αμβούργο, το έγκλημα δεν γνωρίζει σύνορα. Η νέα αυτή επίθεση υπογραμμίζει ακόμη μια φορά ότι χρειάζεται ένα απόλυτος σεβασμός για την ελευθερία της έκφρασης και του Τύπου» ανέφερε ο Δ.Αβραμόπουλος.

«Εμείς θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας. Και ανάμεσα στις αξίες μας είναι επίσης και αυτές της ανοχής. Δεν είναι ώρα για στιγματισμούς, αλλά για συσπείρωση. Η αλληλεγγύη που εκφράζεται σήμερα στους δρόμους του Παρισιού είναι η απτή απόδειξη» κατέληξε ο επίτροπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024