Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οργή για τον νέο θάνατο Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ - Τι λέει η αστυνομία

Οργή για τον νέο θάνατο Αφροαμερικανού στις ΗΠΑ – Τι λέει η αστυνομία

«Έγιναν κακές επιλογές» παραδέχθηκε η αστυνομία του Σεντ Λούι, μετά το νέο θανάσιμο πυροβολισμό νεαρού Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό στο Μπέρκλεϊ, κοντά στο Φέργκιουσον. Η δολοφονία ήρθε να εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα που έχει προκληθεί μετά τις δολοφονίες νεαρών αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στο Μιζούρι. Ένταση στο σημείο. Βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι Αρχές

«Έγιναν κακές επιλογές» παραδέχθηκε η αστυνομία του Σεντ Λούι, μετά το νέο θανάσιμο πυροβολισμό νεαρού Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό στο Μπέρκλεϊ, κοντά στο Φέργκιουσον.

Η δολοφονία ήρθε να εντείνει το ήδη τεταμένο κλίμα που έχει προκληθεί μετά τις δολοφονίες νεαρών αφροαμερικανών από λευκούς αστυνομικούς στο Μιζούρι. Η οργή βράζει στην περιοχή μετά τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν πριν από τέσσερις μήνες στο Φέργκιουσον.

{{{ map }}} Τα ξημερώματα της Τετάρτης (τοπική ώρα) περίπου 300 οργισμένοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο βενζινάδικο -το σημείο της δολοφονίας του νεαρού- και πέταξαν μολότοφ και τούβλα κατά αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Τα επεισόδια διήρκεσαν λίγη ώρα.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούι είπε ότι το θύμα, ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν, σημάδεψε με όπλο τον 34χρονο αστυνομικό, ο οποίος τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Βίντεο που έδωσε αργότερα στη δημοσιότητα η αστυνομία του Σεντ Λούι, φέρεται να δείχνει τον νεαρό να υψώνει το όπλο του, πριν δεχθεί πυρά:

Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λούι Τζον Μπέλμαρ παραδέχθηκε ότι «έγιναν κακές επιλογές» και τόνισε ότι ο αστυνομικός δεν είχε χρόνο να χρησιμοποιήσει το Taser.

Ο ίδιος είπε ότι το θύμα ύψωσε όπλο -αλλά δεν πυροβόλησε- πριν δεχθεί τρεις σφαίρες από αστυνομικό.

Ο Μπέλμαρ δήλωσε ότι ο 18χρονος ήταν «γνωστός στις Αρχές» και αντιμετώπιζε κατηγορίες για τρεις ένοπλες επιθέσεις, ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες για κλοπή.

Ο λευκός αστυνομικός που σκότωσε τον νεαρό Αφροαμερικανό είχε έξι χρόνια εμπειρίας. Ο αστυνομικός είχε μεταβεί στο σημείο μετά από κλήση για κλοπή. Ο αστυνομικός που πυροβόλησε έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Ο αστυνομικός είχε πάνω του κάμερα, η οποία όμως δεν λειτουργούσε τη στιγμή του πυροβολισμού. Το περιπολικό έχει και αυτό ενσωματωμένη κάμερα, η οποία λειτουργεί μόνο όταν ο φάρος του είναι αναμμένος -που δεν ήταν εκείνη τη στιγμή. Ο Μπέλμαρ είπε ότι οι αστυνομικοί «δεν είναι συνηθισμένοι» στη νέα τεχνολογία.

Η αστυνομία αναζητά τον φίλο του θύματος, λέγοντας ότι πρόκειται για σημαντικό μάρτυρα. Ήδη δύο αυτόπτες μάρτυρες έχουν καταθέσει στην αστυνομία.

Ο δήμαρχος του Μιζούρι είπε ότι το περιστατικό «δεν μπορεί να συγκριθεί» με εκείνο του Φέργκιουσον.

«Είναι λάθος να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα» πρόσθεσε.

Μετά τη δολοφονία του νεαρού, επεισόδια σημειώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας.

Όπως αναφέρει ο Guardian, περίπου 300 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο βενζινάδικο.

Σύμφωνα με τον Τζον Μπέλμαρ, οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα και τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σε μία από τις εκρήξεις, πρόσθεσε, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε από ένα τούβλο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας αρνήθηκε ότι έγινε χρήση σπρέι πιπεριού από τους αστυνομικούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024