Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ψηφίστηκε η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε η χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης

Με 219 ψήφους υπέρ και 206 κατά πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων περί δαπανών ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων, στόχος του οποίου είναι η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Μόνο 57 από τους 201 βουλευτές των Δημοκρατικών υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, υπακούοντας στη γραμμή Ομπάμα.

Με 219 ψήφους υπέρ και 206 κατά πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων περί δαπανών ύψους 1,1 τρισ. δολαρίων, στόχος του οποίου είναι η χρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Το νομοσχέδιο πέρασε έπειτα από την έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στους Δημοκρατικούς να το υπερψηφίσουν.

Σύμφωνα με το BBC, «ναι» ψήφισαν τελικά μόνο 57 Δημοκρατικοί, σε σύνολο 201, με την πλειοψηφία και την επικεφαλής του κόμματος στο Σώμα, Νάνσι Πελόσι, να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια για τη θέση Ομπάμα.

Μετά τη θετική έκβαση της ψηφοφορίας με την οποία αποφεύχθηκε η χρεοκοπία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βουλής, ρεπουμπλικάνος Τζον Μπόνερ δήλωσε φανερά ικανοποιημένος: «Σας ευχαριστώ και καλά Χριστούγεννα».

Ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης για διάστημα δύο ημερών είναι πιθανό να εγκριθεί επίσης από τη Βουλή, μεταδίδει το Reuters.

Το μέτρο αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να δοθεί χρόνος στη Γερουσία για την έγκριση του πακέτου των 1,1 τρισ. δολαρίων και να αποφευχθεί παράλληλα μία ακόμα δαπανηρή διακοπή λειτουργίας της κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024