Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Δεν υπάρχει συμφωνία για ουδέτερη ζώνη στα συρο-τουρκικά σύνορα

ΗΠΑ: Δεν υπάρχει συμφωνία για ουδέτερη ζώνη στα συρο-τουρκικά σύνορα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «συζητά ενεργά με την Τουρκία» ένα φάσμα προτάσεων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των συνόρων της χώρας με τη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή της δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης. Προς το παρόν, όμως, οι δύο πλευρές δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «συζητά ενεργά με την Τουρκία» ένα φάσμα προτάσεων σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των συνόρων της χώρας με τη Συρία, συμπεριλαμβανομένου του ενδεχόμενου επιβολής μιας ζώνης απαγόρευσης πτήσεων ή της δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης. Προς το παρόν, όμως, οι δύο πλευρές δεν είναι έτοιμες να προχωρήσουν στην εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Η Ψάκι διευκρίνισε ότι συνεχίζουν να υφίστανται διαφορές με την Άγκυρα σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να καταστούν ασφαλή τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Νωρίτερα, το Πεντάγωνο αποπειράθηκε να υποβαθμίσει την ιδέα της δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης κατά μήκος των συνόρων, στην οποία θα προσφέρεται ασφάλεια στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και στους πρόσφυγες.

«Έχουν γίνει και συνεχίζονται συζητήσεις σχετικά με ένα φάσμα προτάσεων που έχει υποβάλει η Τουρκία, (προτάσεις) οι οποίες έχουν πάρει ποικίλες μορφές, ωστόσο συνεχίζουμε να έχουμε διαφορές (απόψεων) και δεν έχει ληφθεί μια απόφαση σχετικά με μια συγκεκριμένη πορεία υλοποίησης» κάποιας από τις προτάσεις αυτές, εξήγησε η Ψάκι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024