Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απεργούν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι πιλότοι της Lufthansa

Απεργούν τη Δευτέρα και την Τρίτη οι πιλότοι της Lufthansa

Το συνδικάτο VC των γερμανών πιλότων καλεί σε απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη στον γερμανικό αερομεταφορέα Lufthansa μετά την αποτυχία των συνομιλιών για συνταξιοδοτικά ζητήματα. Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται στο πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων, έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες, οι οποίες έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας.

Το συνδικάτο VC των γερμανών πιλότων καλεί σε απεργία τη Δευτέρα και Τρίτη στον γερμανικό αερομεταφορέα Lufthansa μετά την αποτυχία των συνομιλιών για συνταξιοδοτικά ζητήματα.

Η διένεξη σχετικά με τις αλλαγές που προτείνονται σε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων που είχε διαμορφωθεί πριν από δεκαετίες, έχει οδηγήσει φέτος σε επανειλημμένες απεργίες, οι οποίες έχουν δυσχεράνει τις μετακινήσεις χιλιάδων επιβατών της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Γερμανίας.

Το συνδικάτο VC ανακοίνωσε πως η πανεθνική απεργιακή κινητοποίηση θα διαρκέσει από το μεσημέρι της Δευτέρας (13:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 23:59 της Τρίτης (τοπική ώρα, 00:59 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) για τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων, καθώς και από τις 03:00 (τοπική ώρα, 04:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 23:59 της Τρίτης (τοπική ώρα, 00:59 της Τετάρτης ώρα Ελλάδας) για τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Η Lufthansa ζήτησε την άμεση επανάληψη των συνομιλιών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έκανε παραχωρήσεις κατά τις πρόσφατες συνομιλίες, προσφέροντας μεταξύ άλλων μια μισθολογικής αύξησης 5%, αλλά επανέλαβε πως δεν θα δεχθεί το αίτημα οι νέοι πιλότοι, όπως κι αυτοί που εργάζονται ήδη στην εταιρία, να μπορούν να συνταξιοδοτούνται σε ηλικία 55 ετών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Το «άστρο» του Τσάμπι Αλόνσο: Δεν έχει υπάρχει αυτό που έχει κάνει φέτος η Λεβερκούζεν (vids)

Η Λεβερκούζεν σε 10 ματς στη φετινή σεζόν σε Μπουντεσλίγκα, Europa League και Κύπελλο έχει γλιτώσει την ήττα ή έχει πάρει τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024