Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν προς Κάμερον: Θα συζητήσουμε το θέμα των μεταναστών ψύχραιμα

Κομισιόν προς Κάμερον: Θα συζητήσουμε το θέμα των μεταναστών ψύχραιμα

Απαντώντας στις προτάσεις του βρετανού πρωθυπουργού για πιο αυστηρό πλαίσιο για τους μετανάστες από την ΕΕ, η Κομισιόν είπε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί ψύχραιμα. «Εξαρτάται από τους βουλευτές των χωρών να πολεμήσουν τις καταχρήσεις του συστήματος και η ευρωπαϊκή νομοθεσία το επιτρέπει αυτό» είπε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Απαντώντας στις προτάσεις του βρετανού πρωθυπουργού για πιο αυστηρό πλαίσιο για τους μετανάστες από την ΕΕ, η Κομισιόν είπε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί ψύχραιμα.


Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Αυτές είναι οι ιδέες της Βρετανίας και αποτελούν τμήμα της δημόσιας συζήτησης. Θα συζητηθούν χωρίς υστερίες, ήρεμα και προσεκτικά».

«Εξαρτάται από τους βουλευτές των χωρών να πολεμήσουν τις καταχρήσεις του συστήματος και η ευρωπαϊκή νομοθεσία το επιτρέπει αυτό» πρόσθεσε.

Η Επιτροπή θέλει «να δει τι μπορούμε να κάνουμε χωρίς να κλείσει την πόρτα» είπε ο κ. Σχοινάς.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «παρακολουθεί το θέμα από κοντά, αυτός είναι που βρίσκεται σε επαφή» δήλωσε ακόμη ο κ. Σχοινάς.

Ο Γιούνκερ, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα αποφασισμένος να κρατήσει τη Βρετανία μέσα στην ΕΕ, είχε συνομιλία με τον Κάμερον πριν από την ομιλία του βρετανού πρωθυπουργού, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Νωρίτερα, ο βρετανός πρωθυπουργός παρουσίασε τις εξαγγελίες του για τους αυστηρότερους κανονισμούς που θα επιδιώξει όσον αφορά το τι ισχύει με μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες στη Βρετανία.

Οι αλλαγές είναι «απόλυτη προϋπόθεση» στις συνομιλίες με την ΕΕ, είπε ο Κάμερον, αλλά «εάν δεν εισακουστούν, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε» -δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς στο ενδεχόμενο βρετανικής αποχώρησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024