Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουγγρικό πορνό στην... προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους

Ουγγρικό πορνό στην… προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους

Ο λογαριασμός στο Twitter @Dawla_accountt με τον τίτλο «Islamic State» έστειλε στους υποστηρικτές του το μήνυμα ότι το «#Islamic State [Ισλαμικό Κράτος] είναι ο μοναδικός σωτήρας εκατομμυρίων σουνιτών μουσουλμάνων απέναντι στους χασάπηδες του στρατού Ιράκ-Συρίας». Μαζί αναρτήθηκαν τρεις φωτογραφίες της «βαρβαρότητας» κατά των σουνιτών. Δεκαέξι ώρες αργότερα, ομάδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε απευθείας στο tweet...

Ο λογαριασμός στο Twitter @Dawla_accountt και τον τίτλο «Islamic State» έστειλε την περασμένη εβδομάδα στους υποστηρικτές του το μήνυμα ότι το «#Islamic State [Ισλαμικό Κράτος] είναι ο μοναδικός σωτήρας εκατομμυρίων σουνιτών μουσουλμάνων απέναντι στους χασάπηδες του στρατού Ιράκ-Συρίας». Μαζί ανάρτησε τρεις φωτογραφίες της «βαρβαρότητας» κατά των σουνιτών.

Δεκαέξι ώρες αργότερα, ομάδα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε απευθείας στο tweet.

«Η μεσαία φωτογραφία είναι από ουγγρικό πορνό. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε ψεύτικες φωτογραφίες για να ξεγελάσετε τους ανθρώπους να υποστηρίξουν το χαμένο σκοπό σας» είναι η απάντηση του λογαριασμού «Think Again Turn Away», τον οποίο διαχειρίζονται αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μία εκ των τριών φωτογραφιών φέρεται να δείχνει τη σεξουαλική κακοποίηση γυναίκας από άνδρες που φορούν στρατιωτική στολή. Στην πραγματικότητα η φωτογραφία είναι, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στιγμιότυπο από ουγγρική ταινία πορνό.

Διάφοροι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος είχαν αναδημοσιεύσει την επίμαχη φωτογραφία.

Οι εργαζόμενοι του Στέιτ Ντιπάρμεντ που χειρίζονται το λογαριασμό«Think Again Turn Away» περνούν την ημέρα τους επικοινωνώντας απευθείας με ισλαμιστές εξτρεμιστές ως μία μορφή αντεπίθεσης στην εκστρατεία προπαγάνδας, στην οποία επιδίδονται για να στρατολογήσουν μαχητές διακινώντας φωτογραφίες με ωμότητες για τις οποίες κατηγορούν τη Δύση.

Με αυτή την online στρατηγική το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιδιώκει «να αποκρούσει την προπαγάνδα των ισλαμιστών στο Διαδίκτυο με μία εκστρατεία μηνυμάτων», όπως είχε γράψει πρόσφατα η Washington Post.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι απλό: «Αυτοί οι τύποι σας λένε ψέματα και αν πάτε στη Συρία να πολεμήσετε την καταπίεση της Δύσης θα καταλήξετε να σκοτώνετε αθώους μουσουλμάνους».

Επικριτές του λογαριασμού στο Twitter που χειρίζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιχειρηματολογούν ότι αυτού του είδους η επικοινωνία νομιμοποιεί τους εξτρεμιστές και στην πραγματικότητα τους βοηθά να διαδώσουν το μήνυμά τους.

Τον Σεπτέμβριο, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ είχε υπεραμυνθεί της στρατηγικής, επισημαίνοντας ότι προφανής στόχος είναι να αναδειχθούν οι ανακολουθίες και τα ψεύδη των τζιχαντιστών, καθώς και το γεγονός ότι όσα υποστηρίζουν αντιβαίνουν στο Ισλάμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024