Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βάρβαρη επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ με τέσσερις νεκρούς

Βάρβαρη επίθεση σε συναγωγή στην Ιερουσαλήμ με τέσσερις νεκρούς

Δύο άνδρες που κρατούσαν πυροβόλα όπλα, μαχαίρια και τσεκούρια έσπειραν το θάνατο σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας. Επιβεβαιώνεται ο θάνατος τεσσάρων πιστών και ο τραυματισμός άλλων έξι, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Η τρομοκρατική επίθεση απειλεί να πυροδοτήσει την ήδη τεταμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη τις τελευταίες ημέρες.

Δύο άνδρες που κρατούσαν πυροβόλα όπλα, μαχαίρια και τσεκούρια έσπειραν το θάνατο σε εβραϊκή συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, πριν πέσουν και οι ίδιοι νεκροί από τις σφαίρες της αστυνομίας.

Επιβεβαιώνεται ο θάνατος τεσσάρων πιστών και ο τραυματισμός άλλων έξι, τουλάχιστον ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση στην πόλη βρίσκεται στο κόκκινο και το άγριο περιστατικό απειλεί να πυροδοτήσει μεγαλύτερη ένταση.

Η αστυνομία μιλά για τρομοκρατική επίθεση και αναφέρει πως οι δύο δράστες ήταν Παλαιστίνιοι από την ανατολική Ιερουσαλήμ.Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ισραηλινής αστυνομίας Λούμπα Σάμρι, οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η επίθεση έγινε στη συναγωγή του Κεχιλάτ Μπνέι Τορά στην συνοικία της δυτικής Ιερουσαλήμ Χαρ Νοφ, όπου σημαντικό τμήμα των κατοίκων είναι υπερορθόδοξοι.

Δύο άνδρες μπήκαν στη συναγωγή και άρχισαν να πυροβολούν λίγο πριν τις επτά το πρωί της Τρίτης. Στο σημείο βρίσκονταν, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, σχετικά λιγότεροι πιστοί από ό,τι συνήθως αλλά στο συγκρότημα βρίσκονταν δεκάδες κόσμου.

Στο συγκρότημα έφτασαν αρχικά τρεις αστυνομικοί που βρίσκονταν στην κοντινή περιοχή, οι οποίοι και αντάλλαξαν πυρά με τους δράστες, σκοτώνοντάς τους. Δύο από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν. Αρχικές εκτιμήσεις πως μπορεί να υπήρχε και τρίτος δράστης που διέφυγε διαψεύστηκαν στη συνέχεια.

Η αστυνομία ανέφερε πως δεν γνωρίζει ακόμη εάν οι δύο δράστες είχαν σχέση με κάποια ομάδα -η Χαμάς αντέδρασε επικροτώντας μεν την επίθεση, αλλά χωρίς να αναλαμβάνει την ευθύνη.

«Μικρής κλίμακας» τυφλές επιθέσεις με στόχο Ισραηλινούς, όπως με αυτοκίνητα που πέφτουν σε στάσεις λεωφορείων ή μαχαιρώματα, έχουν καλλιεργήσει ανησυχίες για νέο είδος κινδύνου στους δρόμους του Ισραήλ.

Η ένταση στους δρόμους ιδιαίτερα της ανατολικής Ιερουσαλήμ αναζωπυρώνεται σποραδικά τις τελευταίες ημέρες: Μόλις τη Δευτέρα, Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν ξανά με την αστυνομία με αφορμή το θάνατο ενός 32χρονου οδηγού λεωφορείου, τον οποίο η αστυνομία αποδίδει σε αυτοκτονία αλλά η οικογένειά του το αμφισβητεί.





Επιμέλεια: Β.Ψυχογιός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άρση Βαρών: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο δις πρωταθλητής Ευρώπης Ολεξάντρ Πελεσένκο (pic)

Ο Ουκρανός δις πρωταθλητής Ευρώπης, Ολεξάντρ Πελεσένκο, έπεσε νεκρός στον πόλεμο κατά των Ρώσων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024