Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρώσοι «είδαν» μαχητικά κοντά στο Boeing που συνετρίβη στην Ουκρανία

Ρώσοι «είδαν» μαχητικά κοντά στο Boeing που συνετρίβη στην Ουκρανία

Eνδείξεις ότι κοντά στο Boeing της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία πετούσαν στρατιωτικά αεροσκάφη ισχυρίζεται ότι διαθέτει ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας. Η εταιρεία, όπως μετέδωσε το Russia Today, έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τα δεδομένα που συνέλεξε το ραντάρ στο Ροστόβ, κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, «δείχνοντας» την Ουκρανία.

Eνδείξεις ότι κοντά στο Boeing της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία πετούσαν στρατιωτικά αεροσκάφη ισχυρίζεται ότι διαθέτει ρωσική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας.

Η εταιρεία, όπως μετέδωσε το Russia Today, έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τα δεδομένα που συνέλεξε το ραντάρ στο Ροστόφ, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της συγκεκριμένης εταιρείας, Σεργκέι Μελνιτσένκο, κοντά στο μοιραίο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών πετούσαν ένα ή δύο αεροσκάφη.

Η εκδοχή αυτή έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη εκτίμηση που διατύπωσαν οι ολλανδοί εμπειρογνώμονες ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε από το έδαφος, πιθανότατα από πύραυλο εδάφους-αέρος.

«Τα δεδομένα προέρχονται από τον πύργο ελέγχου του Ροστόφ» δήλωσε ο Μελνιτσένκο στην εφημερίδα Moskovsky Komsomolets.
{{{ map }}}
«Τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι τη στιγμή της συντριβής και λίγο μετά, υπήρχαν αεροσκάφη που πετούσαν βόρεια της πορείας του Boeing. Κατά πάσα πιθανότητα ήταν στρατιωτικά, γιατί τα στίγματα στο ραντάρ είναι πολύ κοντινά. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι υπήρχαν ένα ή δύο αεροπλάνα σε εκείνο το σημείο» εξήγησε.

Ο χάρτης που δημοσιεύει η Russia Today με πηγή www.aviasafety.ru. Mε μωβ χρώμα η πορεία του Boeing με μπλε τα αεροπλάνα (στον κύκλο με το κόκκινο βέλος).

Ο Μελνιτσένκο εκτιμά ότι από τη στιγμή που οι αντάρτες δεν έχουν στην κατοχή τους αεροπλάνα, οι πιθανότεροι «δράστες» είναι η Ρωσία και η Ουκρανία.

Ωστόσο, κατά τον ίδιο, θα ήταν δύσκολο για ένα ρωσικό μαχητικό να περάσει στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας χωρίς να το εντοπίσει το ραντάρ του ΝΑΤΟ ή της Ουκρανίας.

«Θα έπρεπε να έχει υπάρξει κάποια αντίδραση για ένα τέτοιο ζήτημα πολύ καιρό πριν, είτε από το ΝΑΤΟ είτε από την Ουκρανία. Αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, γιατί δεν υπήρξε θέμα για να αντιδράσει κανείς» εξήγησε.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες μετά το δυστύχημα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε δεδομένα από τα οποία -όπως ανέφερε- προέκυπτε η παρουσία ουκρανικών μαχητικών κοντά στο Boeing της Malaysia Airlines. Το Κίεβο απέρριψε τους ισχυρισμούς της Μόσχας.

Ο Μελνιτσένκο ισχυρίζεται, τέλος, ότι τα νέα δεδομένα που παρουσίασε επιβεβαιώνουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις αναφορές του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι από την συντριβή του Boeing έχασαν τη ζωή τους 298 άνθρωποι. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση MH17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο από βίαιη επίθεση του 50χρονου κατά του θύματος

Ακούγονται οι φωνές και οι εκκλήσεις της για βοήθεια στη διάρκεια ενός καβγά - Ανατριχιαστικό βίντεο ντοκουμέντο από περιστατικό βίας σε βάρος της 40χρονης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024