Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Εκρήξεις τζιχάντ παντού» ζητά ο χαλίφης από τους οπαδούς του

«Εκρήξεις τζιχάντ παντού» ζητά ο χαλίφης από τους οπαδούς του

Κάλεσμα τους οπαδούς του να «προκαλέσουν εκρήξεις τζιχάντ παντού» απηύθυνε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ αποτυγχάνουν. Ο επικεφαλής της πολυεθνικής δύναμης που πραγματοποιεί αεροπορικούς βομβαρδισμούς εκτίμησε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 80.000 καλά εκπαιδευμένοι στρατιώτες για να «τελειώσουν» το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ.

Κάλεσμα τους οπαδούς του να «προκαλέσουν εκρήξεις τζιχάντ παντού» απηύθυνε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία αποτυγχάνουν.

Σκληρά λόγια χρησιμοποίησε για τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας: «Είναι το κεφάλι του φιδιού» είπε και ζήτησε από τους οπαδούς του να επιτεθούν.

H ομιλία του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους μεταδόθηκε από sites που ελέγχονται από το δίκτυό του. Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του υλικού.

Διαφορετική άποψη έχει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, λέγοντας ότι σημειώνεται πρόοδος στις επιχειρήσεις της συμμαχίας, οι οποίες μάλιστα θα ενταθούν.

«Θα υπάρξουν και αποτυχίες. Αλλά βλέπουμε μια σταθερή και βιώσιμη πρόοδο» εξήγησε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων, στρατηγός Ντέμπσεϊ, εκτίμησε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 80.000 επαρκώς εκπαιδευμένοι στρατιώτες για την ανακατάληψη των εδαφών που έχουν περάσει υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στο Ιράκ.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι ένας από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους με ολλανδική υπηκοότητα, διέπραξε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στη Βαγδάτη.

«Ο Αμπού Αμπντάλα αλ Χολάντι» πραγματοποίησε την επίθεση πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, διευκρίνισε η τρομοκρατική οργάνωση, σε μια ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε σήμερα σε έναν ιστότοπο.

Σκοτώθηκαν συνολικά 11 πρόσωπα και τραυματίστηκαν άλλα 23.

Συλλήψεις Γάλλων ισλαμιστών στο Μαρόκο

Στο Μαρόκο, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε 4 Γάλλους που φέρονται να συνδέονται με τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στο Μαρακές και στην πόλη Λααγιούν στη Δυτική Σαχάρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τερίμ: «Είμαι σίγουρος πως θα κατακτήσετε το Κύπελλο- Ζητάω συγγνώμη αν αδίκησα κάποιον»

Ο Φατίχ Τερίμ βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο του Παναθηναϊκού στο Κορωπί και αποχαιρέτισε τους παίκτες, λέγοντάς τους ότι είναι σίγουρος ότι θα κάνουν το 2×2 στο τέλος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024