Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πανιταλική διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων κόντρα στις πολιτικές Ρέντσι

Πανιταλική διαδήλωση δημοσίων υπαλλήλων κόντρα στις πολιτικές Ρέντσι

Στους δρόμους της Ρώμης έχουν βγει δημόσιοι υπάλληλοι από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας για να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής του ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι. Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 50.000 άτομα, οργανώθηκε από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας κόντρα στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που αποφάσισε το «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Στους δρόμους της Ρώμης έχουν βγει δημόσιοι υπάλληλοι από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας για να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής του ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι.

Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 50.000 άτομα, οργανώθηκε για να γίνει και πάλι σαφής η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία αποφάσισε το «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για πέμπτη συνεχή χρονιά.

Στην πανιταλική διαδήλωση παίρνουν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil.

«Η διαδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία» δήλωσε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσσο.

«Σήμερα ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων» πρόσθεσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, ‘Αννα Μαρία Φουρλάν.

Τα ιταλικά συνδικάτα απορρίπτουν και τη μεταρρύθμιση του εργασιακού, την οποία προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολύονται χωρίς βάσιμη αιτία, με μόνη υποχρέωση, για τις επιχειρήσεις, να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση.

Ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα ότι «η εργασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε πεδίο μάχης». Συγχρόνως, όμως, επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση του εργασιακού θα εγκριθεί ως έχει και ότι το σχετικό «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει δοθεί, το αργότερο, μέχρι την πρώτη του ερχόμενου Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024