Τρίτη 14 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρωταγωνίστρια η Μισέλ Ομπάμα στο φινάλε της μάχης για το Κογκρέσο

Πρωταγωνίστρια η Μισέλ Ομπάμα στο φινάλε της μάχης για το Κογκρέσο

Στον αγώνα των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, μία φιγούρα εμφανιζόταν απροσδόκητα σπάνια στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των Δημοκρατικών: Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, που εξαιτίας της κάμψης της δημοτικότητάς του δεν θεωρείτο η καλύτερη «διαφήμιση» των υποψήφιων. Στις τελευταίες ώρες της μάχης, ο πρόεδρος επέλεξε να δώσει το μήνυμα δραστήριας διακυβέρνησης με απανωτές συνεδριάσεις και κράτησε για τον φακό το... βαρύ πυροβολικό της προσωπικής του εικόνας: Τη σύζυγό του, Μισέλ.

Στον αγώνα των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, μία φιγούρα εμφανιζόταν απροσδόκητα σπάνια στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των Δημοκρατικών: Ο ίδιος ο Μπαράκ Ομπάμα, που εξαιτίας της κάμψης της δημοτικότητάς του δεν θεωρείτο η καλύτερη «διαφήμιση» των υποψήφιων. Στις τελευταίες ώρες της μάχης, ο πρόεδρος επέλεξε να δώσει το μήνυμα δραστήριας διακυβέρνησης με απανωτές συνεδριάσεις και κράτησε για τον φακό το… βαρύ πυροβολικό της προσωπικής του εικόνας: Τη σύζυγό του, Μισέλ.

Την Τρίτη, ημέρα της κάλπης, τα αμερικανικά ΜΜΕ ήταν γεμάτα με αναφορές πως ο Μπαράκ Ομπάμα συνάντησε ή θα συναντούσε υψηλόβαθμους αξιωμάτουχους για φλέγοντα ζητήματα στις ΗΠΑ -από την διευθύντρια της Κεντρικής Τράπεζας μέχρι τους συντονιστές στη μάχη εναντίον του Έμπολα (όχι τυχαία, την ώρα που μέχρι κι η απειλή του ιού «αξιοποιήθηκε» δεόντως στην προεκλογική εκστρατεία των Ρεπουμπλικανών).

Η εικόνα ενός Ομπάμα εντός του Λευκού Οίκου να εργάζεται είναι σε αυτήν την περίσταση ίσως το καλύτερο για τους υποψηφίους των Δημοκρατικών. Η αρκετά περιορισμένη παρουσία του στις προεκλογικές συγκεντρώσεις ήταν κάθε άλλο παρά άβολη για τους υποψηφίους: Η εκστρατεία, λέει το CNN, «σημαδεύτηκε από Δημοκρατικούς που απέφευγαν την σκιά του», το Reuters σημειώνει ότι ο πρόεδρος «είχε μείνει κυρίως στα παρασκήνια […] ενώ αρκετοί υποψήφιοι κρατούσαν τις αποστάσεις τους».

Για την USA Τoday, ήταν «η τελευταία και πιο μοναχική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα» ενώ ο βρετανικός Telegraph φτάνει στο σημείο να γράψει ότι ο πρόεδρος είχε τεθεί «σε πολιτική καραντίνα».

Η τελευταία του εμφάνιση ήταν την περασμένη Κυριακή, σε συγκεντρώσεις στο Κονέκτικατ και στη Φιλαδέλφεια στο πλευρό των υποψηφίων κυβερνητών (ούτε καν δηλαδή υποψηφίων για το Κογκρέσο).

Έτσι, άφησε σε μία άλλη Ομπάμα το έργο να βγει στο τέλος για το ύστατο κάλεσμα στις κάλπες: Το βράδυ της Δευτέρας, η Μισέλ Ομπάμα εμφανίστηκε στο Μέριλαντ στο πλευρό του υποψηφίου των Δημοκρατικών Άντονι Μπράουν.

Τις προηγούμενες ημέρες, και αυτή είχε οργώσει τις αμερικανικές πολιτείες, με τελευταίους σταθμούς το Κονέκτικατ και την Αϊόβα. Ήταν ό,τι καλύτερο σε διαφήμιση μπορούσε να προσφέρει η «μάρκα» Ομπάμα στους υποψηφίους -έστω κι αν στην Αϊόβα είπε πολλές φορές… λάθος το όνομα του υποψηφίου που υποστήριζε.

Επιμέλεια: Βασίλης Ψυχογιός

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άστον Βίλα – Λίβερπουλ 3-3: O Nτουράν σόκαρε τους ρεντς στην ματσάρα του «Villa Park»

Η Λίβερπουλ μπορεί να προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο δεν έφυγε με την νίκη από την έδρα της Άστον Βίλα, αφού με δύο γκολ του Ντουράν στο φινάλε της αναμέτρησης, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 14 Μαϊου 2024