Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έφεση από την Εισαγγελία στην καταδίκη του Όσκαρ Πιστόριους

Έφεση από την Εισαγγελία στην καταδίκη του Όσκαρ Πιστόριους

Η Εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του Όσκαρ Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και της ποινής πενταετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε για το θάνατο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ. Οι τίτλοι τέλους της διεθνώς προβεβλημένης δίκης έπεσαν την περασμένη εβδομάδα με την κοινή γνώμη μοιρασμένη ανάμεσα σε εκείνους που θεωρούν ότι ο Πιστόριους «έπεσε στα μαλακά» και εκείνους που χαρακτηρίζουν δίκαιη την ποινή.

Η Εισαγγελική Αρχή της Νοτίου Αφρικής ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης του Όσκαρ Πιστόριους για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και της ποινής πενταετούς φυλάκισης που του επιβλήθηκε για το θάνατο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ.

Οι τίτλοι τέλους της διεθνώς προβεβλημένης δίκης έπεσαν την περασμένη εβδομάδα με την κοινή γνώμη μοιρασμένη ανάμεσα σε εκείνους που θεωρούν ότι ο Πιστόριους «έπεσε στα μαλακά» και εκείνους που χαρακτηρίζουν δίκαιη την ποινή.

Ο διεθνούς φήμης Ολυμπιονίκης απαλλάχθηκε από την βαρύτερη κατηγορία του φόνου και κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τον θανάσιμο πυροβολισμό της Ρίβα Στέενκαμπ το Φεβρουάριο του 2013.

Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι πενταετής φυλάκιση και ο συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρουξ δήλωσε ότι ο πελάτης του αναμένεται να εκτίσει δέκα μήνες της ποινής του στη φυλακή και το υπόλοιπο διάστημα σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στην αυλαία της δίκης η νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα χαρακτήρισε την απόφαση «σωστή και δίκαιη τόσο για την κοινωνία, όσο και για τον κατηγορούμενο».

Η Εισαγγελία ωστόσο είχε ζητήσει να καταδικαστεί σε 10ετή φυλάκιση ο Όσκαρ Πιστόριους, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν «η ελάχιστη ποινή που θα ικανοποιούσε την κοινωνία». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Τζέρι Νελ «είναι σοβαρή υπόθεση, η αμέλεια πλησιάζει οριακά την πρόθεση, δέκα χρόνια είναι το ελάχιστο».

Ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Νάθι Μνκούμπε ανακοίνωσε τη Δευτέρα μέσω twitter ότι πρόκειται να υποβληθεί αίτηση έφεσης στο δικαστήριο.

«Στην ετυμηγορία για τον Όσκαρ Πιστόριους, η Εθνική Εισαγγελική Αρχή θα ασκήσει έφεση τόσο εναντίον της καταδίκης όσο και εναντίον της ποινής» αναφέρει στην ανάρτησή του.

Η οικογένεια του Όσκαρ Πιστόριους έχει ανακοινώσει ότι αποδέχεται την ποινή, γεγονός που σημαίνει ότι δεν τίθεται ζήτημα έφεσης, ενώ ικανοποίηση για τη δικαστική απόφαση εξέφρασε η οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ, γεγονός πάντως που προκάλεσε ερωτηματικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024