Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οριακή νίκη της Ρούσεφ, που δεσμεύεται να γίνει «καλύτερη πρόεδρος»

Οριακή νίκη της Ρούσεφ, που δεσμεύεται να γίνει «καλύτερη πρόεδρος»

Στην προεδρία της Βραζιλίας επανεξελέγη η Ντίλμα Ρούσεφ, επικρατώντας σχεδόν οριακά του ανθυποψηφίου της Αέσιο Νέβες με 51,6% στο σύνολο των αποτελεσμάτων. Την κάλπη, που σχηματίζει  την εικόνα μίας μοιρασμένης χώρας, ακολουθεί η πρόκληση αναζωογόνησης της οικονομίας. «Θέλω να γίνω καλύτερη πρόεδρος από ό,τι ήμουν μέχρι τώρα» είπε η πρόεδρος μετά το αποτέλεσμα, χωρίς να δίνει ακόμη σημάδια αλλαγής πλεύσης στην οικονομική της πολιτική.

Στην προεδρία της Βραζιλίας επανεξελέγη η Ντίλμα Ρούσεφ, επικρατώντας σχεδόν οριακά του ανθυποψηφίου της Αέσιο Νέβες με 51,6% στο σύνολο των αποτελεσμάτων. Την κάλπη, που σχηματίζει την εικόνα μίας μοιρασμένης χώρας, ακολουθεί η πρόκληση αναζωογόνησης της οικονομίας. «Θέλω να γίνω καλύτερη πρόεδρος από ό,τι ήμουν μέχρι τώρα» είπε η πρόεδρος μετά το αποτέλεσμα, χωρίς να δίνει ακόμη σημάδια αλλαγής πλεύσης στην οικονομική της πολιτική.

Η Ντίλμα Ρούσεφ του Εργατικού Κόμματος (PT) επανεξελέγη στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με 51,6% ενώ ο ανθυποψήφιός της Αέσιο Νέβες απέσπασε το 48,4% -αποτέλεσμα με τη μικρότερη διαφορά των τελευταίων προεδρικών αναμετρήσεων.

Όταν η Ρούσεφ ολοκληρώσει την νέα της θητεία, η οποία επισήμως ξεκινά την 1η Ιανουαρίου, το PT θα έχει μείνει στον προεδρικό θώκο της χώρας για 16 χρόνια.

Το κόμμα, αρχικά με τον Λούλα, έχει μεταμορφώσει την Βραζιλία και έχει βγάλει από τη φτώχεια εκατομμύρια, έχει μειώσει την ανεργία και έχει περιορίσει σημαντικά το κοινωνικό χάσμα.

Μιλώντας τα ξημερώματα μετά την αποκρυστάλλωση των αποτελεσμάτων ενώπιον υποστηρικτών της που ζητωκραύγαζαν, η Ρούσεφ εμφανίστηκε ενωτική λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται τις υψηλές απαιτήσεις των Βραζιλιάνων: «Για αυτό θέλω να είμαι καλύτερη πρόεδρος από ό,τι ήμουν μέχρι τώρα» είπε.

«Ευχαριστώ κάθε Βραζιλιάνο, χωρίς εξαίρεση» είπε, λέγοντας ότι «φτάσαμε στο τέλος μίας μάχης στην οποία είχαν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις της χώρας».

Η κάλπη εμφανίζει τη χώρα μοιρασμένη: Η Ρούσεφ επικράτησε στις φτωχότερες περιφέρειες στο βόρεια και τα βορειοανατολικά, ενώ ο Νέβες στα σχετικά πιο εύπορα τμήματα στα νότια και τα κεντροδυτικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «κλειδί» για τον Ολυμπιακό είναι η ενέργεια

Το βασικό ζητούμενο για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, είναι να βγάλουν οι παίκτες του στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, την ενέργεια που είχαν και κόντρα στην ΑΕΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024