Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκατομμύρια ευρώ κερδίζουν οι ευρωβουλευτές εκτός Ευρωβουλής

Εκατομμύρια ευρώ κερδίζουν οι ευρωβουλευτές εκτός Ευρωβουλής

Περισσότερα από τα μισά μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχουν και άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες, οι οποίες μάλιστα είναι και αρκετά προσοδοφόρες. Έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας δείχνει πως με τις εξω-κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, κάποιοι κερδίζουν ως και πάνω από 5.000 ευρώ το μήνα, από δουλειές που δεν δηλώνουν, ως οφείλουν.

Συζήτηση έχουν προκαλέσει στην Ευρώπη οι εισπράξεις των ευρωβουλευτών από επαγγελματικές δραστηριότητες εκτός Κοινοβουλίου, οι οποίες τους αποφέρουν συνολικά έως και πάνω από 18 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Έρευνα της Διεθνούς Διαφάνειας έδειξε πως πάνω από τους μισούς ευρωβουλευτές (53%) απασχολούνται και σε άλλες δουλειές. Εργάζονται ως σύμβουλοι επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη σε δημόσιους οργανισμούς ή στον ιδιωτικό τομέα και με τον τρόπο αυτό αυξάνουν τις αποδοχές τους κατά αρκετές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.

Η έρευνα – την οποία παρουσιάζουν αναλυτικά τα ΝΕΑ – υπολογίζει πως ένας ευρωβουλευτής από την Αυστρία μπορεί να κερδίζει περισσότερα από 5.000 ευρώ ενώ σε Γαλλία και Βέλγιο ο έξτρα μισθός είναι κοντά στις 4.000. Στις υπόλοιπες χώρες οι επιπλέον αποδοχές μπορούν να φτάσουν τις 2.500 ευρώ.

Δεν ισχύει το ασυμβίβαστο, αρκεί να το δηλώσεις

Στην Ευρωβουλή δεν ισχύει ασυμβίβαστο, όμως οι ευρωβουλευτές πρέπει να δηλώνουν όλες τις εξωτερικές τους δραστηριότητες, κάτι που σύμφωνα με την έρευνα δεν συμβαίνει πάντα, αφού αυτές οι δηλώσεις δεν ελέγχονται από κανέναν. Πολλοί δε, δηλώνουν ότι απασχολούνται και αλλού αλλά άνευ αποδοχών.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση μιας Γαλλίδας ευρωβουλευτή που είχε δηλώσει 68 εξω-κοινοβουλευτικές δραστηριότητες, με ή χωρίς αποδοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κλοπ: «Θα είναι μεγάλο το διάλειμμα, ίσως και να τελείωσε»

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε ότι δεν θα προπονήσει ξανά ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024