Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Εγκαταλείπει η Καταλονία το δημοψήφισμα και ψάχνει «εναλλακτικές»

Στον πάγο μπαίνει το σχέδιο της Καταλονίας για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας από την Ισπανία, με την περιφερειακή κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω απέναντι στη Μαδρίτη και να λέει ότι θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους να «διαβουλευτεί» με τους πολίτες. Ο πρόεδρος της περιφέρειας, Αρτούρ Μας, προανήγγειλε πως θα παρουσιάσει εντός της Τρίτης τις «εναλλακτικές»: Δεν αποκλείεται να κηρύξει πρόωρες εκλογές, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έκανε σε περίπτωση που το δημοψήφισμα δεν γινόταν.

Στον πάγο μπαίνει το σχέδιο της Καταλονίας για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας από την Ισπανία, με την περιφερειακή κυβέρνηση να κάνει ένα βήμα πίσω απέναντι στη Μαδρίτη και να λέει ότι θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους να «διαβουλευτεί» με τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας, Αρτούρ Μας, προανήγγειλε πως θα παρουσιάσει εντός της Τρίτης τις «εναλλακτικές»: Δεν αποκλείεται να κηρύξει πρόωρες εκλογές, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα έκανε σε περίπτωση που το δημοψήφισμα δεν γινόταν.

Το δημοψήφισμα, που είχε προγραμματιστεί για τις 9 Νοεμβρίου, είχε τορπιλιστεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο. Η απόφαση για το πώς θα συνέχιζε την «εκστρατεία» της η κυβέρνηση της περιφέρειας ελήφθη σε μαραθώνια συνεδρίαση των πολιτικών δυνάμεων στην Καταλονία που είχε κρατήσει μέχρι τα μεσάνυχτα προς Τρίτη.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε γύρω από την εναλλακτική που θα επιδιώξει η Βαρκελώνη ώστε να πιέσει τη Μαδρίτη. Ο Αρτούρ Μας ζήτησε στη συνεδρίαση την κοινή στήριξη του CiU (Σύγκλιση και Ενότητα, του οποίου ηγείται) του ERC (Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας) και του CUP (Υποψήφιοι Λαϊκής Ενότητας) στο σχέδιό του για εναλλακτική, την οποία στήριξη όμως, σύμφωνα με την El Pais, δεν απέσπασε.

Για το μεσημέρι της Τρίτης έχει προαναγγελθεί συνέντευξη Τύπου του Μας, στην οποία θα παρουσιάσει την πρόταση για να αξιοποιηθούν τα συνταγματικά περιθώρια «διαβούλευσης» με τους πολίτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τι είπε ο Τσικίνιο για Κάρμο, Ιωαννίδη και τον διαιτητή του τελικού του Conference League

Ο Τσικίνιο έδωσε συνέντευξη σε Μέσο της Πορτογαλίας και μίλησε για αρκετά θέματα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024