Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυρά αντάλλαξαν πλοία της Βορείου και της Νοτίου Κορέας

Πυρά αντάλλαξαν πλοία της Βορείου και της Νοτίου Κορέας

Πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές την Τρίτη όταν ένα σκάφος της βορειοκορεάτικης ακτοφυλακής έπλευσε σε αμφισβητούμενη περιοχή, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Χερσονήσου. Το θερμό επεισόδιο σημειώνεται με φόντο τις δειλές κινήσεις προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών, λίγο μετά την επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Πιονγιανγκ στη Σεούλ και τη συμφωνία για επανέναρξη του -δύσκολου- διαλόγου.

Πολεμικό πλοίο της Νότιας Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές την Τρίτη όταν ένα σκάφος της βορειοκορεάτικης ακτοφυλακής έπλευσε σε αμφισβητούμενη περιοχή, στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της χερσονήσου.

Το θερμό επεισόδιο σημειώνεται με φόντο τις δειλές κινήσεις προσέγγισης μεταξύ των δύο πλευρών, λίγο μετά την επίσκεψη υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας της Πιονγιανγκ στη Σεούλ και τη συμφωνία για επανέναρξη του -δύσκολου- διαλόγου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας, το βορειοκορεατικό πλοίο ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς πριν αποχωρήσει από την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου ανέφερε ότι από το επεισόδιο δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έχουν σημειωθεί στο παρελθόν σοβαρά επεισόδια.

Τα πολεμικά σκάφη της Βόρειας Κορέας συχνά παραβιάζουν τη βόρεια θαλάσσια συνοριακή γραμμή την οποία αρνούνται να αναγνωρίσουν ως το όριο ανάμεσα στις δυο χώρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

LIVE: Αρσεναλ – Έβερτον

LIVE: Αρσεναλ - Έβερτον. Παρακολουθήστε live στις 18:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αρσεναλ - Έβερτον για την 38η αγωνιστική της Premier League. Τηλεοπτικά από Novasports 3HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024