Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επιδρομές κατά των τζιχαντιστών δεν αποδίδουν λένε οι Κούρδοι της Συρίας

Οι επιδρομές κατά των τζιχαντιστών δεν αποδίδουν λένε οι Κούρδοι της Συρίας

Οι αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας αποτυγχάνουν να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS), οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από την πόλη Κομπανί στην τουρκική μεθόριο. Εγείρονται ερωτηματικά για τη στρατηγική της Δύσης στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, με τους Κούρδους της Συρίας να δηλώνουν πως οι αεροπορικές επιδρομές «δεν είναι αρκετές» ζητώντας χερσαία στρατεύματα και βαρέα όπλα.

Οι αεροπορικές επιδρομές στο έδαφος της Συρίας αποτυγχάνουν να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS), οι οποίοι περικυκλώνουν την πόλη Κομπανί στην τουρκική μεθόριο. Εγείρονται ερωτηματικά για τη στρατηγική της Δύσης στη μάχη κατά των τζιχαντιστών, με τους Κούρδους της Συρίας να δηλώνουν πως οι αεροπορικές επιδρομές «δεν είναι αρκετές» ζητώντας χερσαία στρατεύματα και βαρέα όπλα.

Σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου το Πεντάγωνο επέκτεινε τις αεροπορικές επιθέσεις στο συριακό έδαφος προκειμένου να χτυπήσει τους τζιχαντιστές στα απομακρυσμένα προπύργιά τους, οι Κόυρδοι μαχητές δηλώνουν ότι οι βομβαρδισμοί έχουν ελάχιστο αντίκτυπο στην απώθηση των τζιχαντιστών, επισημαίνει ο Guardian.

Ομάδες του Ισλαμικού Κράτους έχουν φτάσει πλέον σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από το κέντρο του Κομπανί, σύμφωνα με τους Κούρδους που μάχονται τους τζιχαντιστές.

«Οι αεροπορικές επιδρομές από μόνες τους δεν πρόκειται να νικήσουν την ISIS στο Κομπανί» δήλωσε ο Ιντρίς Νασάν, εκπρόσωπος των Κούρδων μαχητών που προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακόψουν την προέλαση των τζιχαντιστών προς την τρίτη μεγαλύτερη κουρδική πόλη της Συρίας.

Είναι απλά τόσοι πολλοί που δεν μπορούν να εξουδετερωθούν από τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, λέει ο υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος.

«Περικυκλώνουν την πόλη από τρεις πλευρές. Τα μαχητικά δεν μπορούν να χτυπήσουν μεμονωμένα κάθε έναν μαχητή της ISIS στο έδαφος» αναφέρει ο Ιντρίς Κασάν, τονίζοντας ότι η ISIS έχει προσαρμόσει την τακτική της στις αεροπορικές επιδρομές.

«Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι χερσαία συνδρομή. Χρειαζόμαστε βαρέα όπλα και πυρομαχικά προκειμένου να τους αποκρούσουμε και να τους νικήσουμε» τονίζει.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Πρακτορείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει ανακοινώσει ότι τις τελευταίες νύχτες έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένα επιδρομές γύρω από το Κομπανί. Το Πεντάγωνο εκδίδει επί καθημερινής βάσης ανακοινώσεις σχετικά με την αποστολή στη Συρία χωρίς εντούτοις να δίνει την ακριβή τοποθεσία των αεροπορικών πληγμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, όπως σημειώνει ο Guardian, οι προειδοποιήσεις των Κούρδων του Ιράκ ότι οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αρκετές θα προκαλέσει προβλήματα στα μέλη του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού, περιλαμβανομένης της βρετανικής κυβέρνησης, που προκρίνουν τις αεροπορικές επιδρομές ως την καλύτερη λύση για να πλήξουν τους τζιχαντιστές.

Στην Ουάσινγκτον, αλλά και στο Λονδίνο, «γεράκια» του στρατού επιμένουν να επιχειρηματολογούν υπέρ της κλιμάκωσης της δράσης στη Συρία και το Ιράκ με την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων -κίνηση που έχει απορρίψει κατ’ επανάληψη ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Ε.Μ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024