Πέμπτη 16 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη στο κέντρο του Ντόνετσκ, ελβετός του Ερυθρού Σταυρού νεκρός

Έκρηξη στο κέντρο του Ντόνετσκ, ελβετός του Ερυθρού Σταυρού νεκρός

Έκρηξη στο κέντρο του Ντονέτσκ, με βλήματα να πλήττουν κυρίως εμπορικό κέντρο, ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους. Ένας ελβετός, μέλος της Διεθνής Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, έχασε τη ζωή του. Νωρίτερα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές είχαν ξεκινήσει μαζική επίθεση για την ανακατάληψη του αεροδρομίου της πόλης.

Έκρηξη στο κέντρο του Ντονέτσκ, με βλήματα να πλήττουν κυρίως εμπορικό κέντρο, ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης, η οποία ελέγχεται από τους φιλορώσους.

Ένας Ελβετός, μέλος της Διεθνής Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, έχασε τη ζωή του. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού με έδρα τη Γενεύη, χωρίς να αποκαλύψει το όνομα του θύματος.

Τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στο Ντόνετσκ βρίσκονται λιγότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από την έδρα των Υπηρεσιών Ασφαλείας, η οποία ελέγχεται από τους αυτονομιστές.
{{{ map }}}
Νωρίτερα, οι φιλορώσοι είχαν ξεκινήσει μαζική επίθεση για την ανακατάληψη του αεροδρομίου της πόλης, το οποίο ελέγχει ο ουκρανικός στρατός, καταφέρνοντας ένα ακόμη πλήγμα στην εύθραυστη εκεχειρία που έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Παρά τις δύο συμφωνίες για εκεχειρία που υπέγραψαν το Κίεβο και οι αυτονομιστές αντάρτες στο Μινσκ της Λευκορωσίας στις 5 και στις 20 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε μάχες σε συνοικία του Ντονέτσκ, κοντά στο αεροδρόμιο.

Ρουκέτες έπληξαν στάση λεωφορείου και ένα σχολείο, την ημέρα που ξεκινούσε η σχολική χρονιά σε περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες.

Οι αυτονομιστές κατηγορούν τον ουκρανικό στρατό ότι ευθύνεται για τις επιθέσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Με Τερίμ στο ντέρμπι με Ολυμπιακό ο Παναθηναϊκός

Ο Φατίχ Τερίμ όλα δείχνουν ότι θα είναι στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, αφού δεν υπάρχει κάποια ένδειξη απομάκρυνσης του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 16 Μαϊου 2024