Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κούρδοι εκδίωξαν τζιχαντιστές από φυλάκιο στην συρο-ιρακινή μεθόριο

Κούρδοι εκδίωξαν τζιχαντιστές από φυλάκιο στην συρο-ιρακινή μεθόριο

Οι μαχητές πεσμέργκα, της κουρδικής κοινότητας του Ιράκ, κατάφεραν να εκδιώξουν την ISIS από ένα από τα στρατηγικής σημασίας περάσμα στη μεθόριο με τη Συρία που είχε πάρει υπό τον έλεγχό της. Οι πεσμέργκα συνεργάστηκαν όχι μόνο με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, αλλά και με τοπικές σουνιτικές φυλές. Παράλληλα, οι ξένες επιδρομές συνεχίζονται με την Βρετανία να επιβεβαιώνει τα πρώτα πληγμάτα Tornado της στο Ιράκ ενώ η Αυστραλία ξεκίνησε τις αναγνωριστικές πτήσεις.

Οι μαχητές πεσμέργκα, της κουρδικής κοινότητας του Ιράκ, κατάφεραν να εκδιώξουν την ISIS από ένα από τα στρατηγικής σημασίας περάσμα στη μεθόριο με τη Συρία που είχε πάρει υπό τον έλεγχό της. Οι πεσμέργκα συνεργάστηκαν όχι μόνο με τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, αλλά και με τοπικές σουνιτικές φυλές.

Παράλληλα, οι ξένες επιδρομές συνεχίζονται με την Βρετανία να επιβεβαιώνει τα πρώτα πληγμάτα Tornado της στο Ιράκ ενώ η Αυστραλία ξεκίνησε τις αναγνωριστικές πτήσεις.

Οι κούρδοι μαχητές, και από τις δύο πλευρές της μεθορίου, εκδίωξαν την ISIS από το συνοριακό πέρασμα στη Ράμπια. Η νίκη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Reuters, ήταν η πρώτη μετά την επέκταση των ξένων επιδρομών και στη Συρία.

Στις επιχειρήσεις πήραν μέρος και ένοπλοι από τις σουνιτικές φυλές της περιοχές. Πρόκειται κυρίως για τη φυλή Σαμάρ, μία από τις μεγαλύτερες της περιοχής, πρόκριτοι της οποίας δήλωσαν ότι η φυλή παρατάσσεται «πλήρως» με τους πεσμέργκα.

Ο προσεταιρισμός των σουνιτικών φυλών στο Ιράκ θεωρείται σημαντικός για την τελική έκβαση -η σουνιτική ISIS είχε τραφεί με τη δυσαρέσκεια που είχε προκαλέσει στους σουνίτες η διχαστική στάση της προηγούμενης κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024