Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ανάγκη μεγαλύτερης δύναμης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Συρία

ΗΠΑ: Ανάγκη μεγαλύτερης δύναμης για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από τη Συρία

Έως 15.000 μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης θα χρειαστούν προκειμένου να γίνει ανακατάληψη των περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην ανατολική Συρία, δήλωσε ο αμερικανός συντονιστής της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο στρατηγός τόνισε ότι απαιτείται επίμονη και συστηματική προσπάθεια από πλευράς της διεθνούς κοινότητας για την επικράτηση επί των τζιχαντιστών.

Έως 15.000 μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης θα χρειαστούν προκειμένου να γίνει ανακατάληψη των περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην ανατολική Συρία, δήλωσε ο αμερικανός συντονιστής της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Από 12 έως 15 χιλιάδες είναι ο αριθμός που πιστέουμε ότι απαιτείται για να πάρουμε πίσω το χαμένο από τους τζιχαντιστές έδαφος της Συρίας» δήλωσε ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ.

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό Κογκρέσο έδωσε το πράσινο φως για την εκπαίδευση περίπου 5.000 στρατιωτών -μελών της συριακής αντιπολίτευσης- προκειμένου να αντιμετωπιστεί η επέλαση των τζιχανιστών στο ανατολικό τμήμα της Συρίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους για την πορεία των επιχειρήσεων σε Συρία και Ιράκ, ο στρατηγός είπε ότι οι αεροπορικές επιδρομές των συμμάχων έχουν πετύχει σημαντικά πλήγματα στη δυνατότητα του Ισλαμικού Κράτους να ελέγχει και να διευθύνει της επιχειρήσεις του.

Παράλληλα, οι «στοχευμένες» επιχειρήσεις επί συριακού εδάφους έχουν υπονομεύσει σημαντικά την υποδομή των τζιχαντιστών στη χώρα αυτή.

Ο στρατηγός κατέληξε λέγοντας ότι απαιτείται επίμονη και συστηματική προσπάθεια από πλευράς της διεθνούς κοινότητας για την επικράτηση επί των τζιχαντιστών.

Λίγο νωρίτερα στο Λονδίνο η Βουλή των Κοινοτήτων είχε δώσει το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή και των βρετανικών μαχητικών στις επιδρομές.

Ανάλογη απόφαση έλαβαν οι κυβερνήσεις της Δανίας και του Βελγίου.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον έσπευσε να προειδοποιήσει τη Βουλή ότι η μάχη θα «πάρει χρόνια και όχι μήνες».

Αναφερόμενος στις ανησυχίες βουλευτών ότι η Βρετανία μπορεί να συρθεί σε μακροχρόνιο πόλεμο, ο Κάμερον ανέφερε ότι μόνο οι αεροπορικές επιδρομές δεν θα προκαλέσουν την υποχώρηση του Ισλαμικού Κράτους, αλλά πρέπει να είναι μέρος ενός ευρέος πολιτικού και ανθρωπιστικού σχεδιασμού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, επανέλαβε ότι οι επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών πρέπει να γίνονται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Αναφερόμενος ειδικά στους βομβαρδισμούς θέσεων τζιχαντιστών επί συριακού εδάφους, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι αυτοί πρέπει να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της Δαμασκού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κλοπ: «Θα είναι μεγάλο το διάλειμμα, ίσως και να τελείωσε»

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε ότι δεν θα προπονήσει ξανά ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024